Covid v kraji ustupuje, očkování v Prioru v pátek končí

Nákaza koronavirem na území Plzeňského kraje podle hygieniků v tuto chvíli stagnuje a lze očekávat její další zklidnění. Denní počet záchytů se snižuje, přesto se zatím stále pohybuje na úrovni do dvou tisíců případů denně.

Cílená propagace v Plzni

Situace je stabilizovaná i v nemocnicích. Podle koordinátora lůžkové péče pro Plzeňský kraj prof. Jana Beneše v nich kulminuje počet hospitalizovaných pacientů a většina z nich má střední a lehký průběh nemoci. I nadále však bude platit ve všech nemocnicích zákaz návštěv. Testování ve firmách a školách tento týden končí.

 „Vzhledem k dobrému vývoji pandemické situace se nebude Krizový štáb Plzeňského kraje scházet každý týden, ale jednou za čtrnáct dní,“ informuje hejtman Rudolf Špoták.

Situace v pobytových sociálních službách

Také v pobytových zařízeních sociálních služeb je situace stabilní, a to navzdory mírnému zvýšení počtu covid pozitivních klientů (činí jen necelé 1,5 procenta). Počet pozitivních zaměstnanců v pobytových zařízeních klesl.  Ani terénní služby nehlásí žádné problémy.

Školy a školská zařízení

Testování ve školách v pondělí skončilo. Celkem bylo testováno 15 000 žáků, z toho bylo jen 183 pozitivních žáků a 15 pedagogických pracovníků. „Pokles je znatelný, čísla jsou výrazně nižší a žádná škola v Plzeňském kraji nevyužila mimořádného ředitelského volna,“ konstatovala Jaroslava Havlíčková, vedoucí odboru školství, mládeže a sportu.

Očkovací centrum v bývalém PRIORU končí

Zájem o očkování se snižuje. V pátek 18. února  bude uzavřeno očkovací centrum pro neregistrované zájemce v bývalém obchodním centru PRIOR. Důvodem je nízký počet lidí. Přestože se v něm po jeho otevření na konci listopadu loňského roku nechaly denně očkovat stovky lidí, v posledních dnech je to jen několik desítek (30-50 osob denně). Celkem bylo na tomto očkovacím místě od jeho počátku očkováno více než 12 500 osob.

„Možnost pro neregistrované zájemce pro očkování zůstane zachována, a to na EUC Klinice Plzeň, která pro ně vyčlení samostatnou ordinaci,“  sdělil vedoucí odboru zdravotnictví Jan Karásek.

EUC Klinika bude také v rámci Plzeňského kraje základním očkovacím místem pro podání vakcíny NOVAVAX. Zatím  projevilo zájem o očkování vakcínou Novavax 417 zájemců.

Další jednání Krizového štábu je svolán na středu 2. 3. 2022.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka