ČSAD autobusy Plzeň odvezly děti až do pravěku

Téměř tři stovky dětí z dětských domovů se vypravily do pravěku.

Cílená propagace v Plzni

Dovezly je tam speciálně vypravené autobusy ČSAD Plzeň.

Děti z devíti dětských domovů si užily zábavu a dobrodružství v pravěku. Celodenní akci pod názvem Setkání dětských světů v pravěku pořádal Plzeňský kraj. Letos v areálu dětského tábora Lomíček v Hradci u Stoda. Kromě dětí z dětských domovů, mezi kterými byly i děti handicapované, se akce zúčastnilo i mnoho děti z řad veřejnosti. Program byl opravdu nabitý. Na začátek vystoupil populární zpěvák Martin Harich, známý ze soutěže ČeskoSlovenská Superstar. Po koncertu rozdával podpisy a děti se s ním mohly vyfotit. Zajímavá taneční, hudební, pěvecká i dramatická vystoupení si připravily i jednotlivé dětské domovy. Celým dnem provázela moderátorská dvojka Jakub Rada z Hitrádia FM Plus a Albín Augustýn Balát, který sám vyrůstal v dětském domově ve Staňkově. Nechyběla stylová pravěká hudba, ukázky sokolnictví, provazochodectví nebo uzlování. Děti si vyzkoušely, jak se žilo v jednotlivých epochách pravěké doby. Plnily nejrůznější úkoly, za které získávaly vzácné kamínky. V době kamenné lovily kamenem nebo oštěpem a střílely z luku. V době bronzové vyráběly šperky, v době železné testovaly své schopnosti a hbitost na lanových aktivitách. Došlo i na pravěkou školu nebo kurz přežití.   

Největší dopravce v kraji ČSAD autobusy Plzeň vypravil na Setkání dětských světů v pravěku několik speciálních autobusů. Ty svážely téměř tři stovky dětí společně s jejich doprovodem, včetně několika imobilních dětí na vozíčku, celkem ze třinácti nástupních míst po celém kraji. Na konci dne všechny děti rozvezly zase bezpečně zpět domů do dětských domovů Domino Plzeň, Horšovský Týn, Čtyřlístek Planá, Tachov, Kašperské Hory, Nepomuk, Trnová, Milíře a Bystřice pod Úhlavou.  

„Pro kraj zajišťujeme mimořádnou autobusovou dopravu na zvláštní akce vždy několikrát do roka. Protože jsme největším autobusovým dopravcem v kraji a patříme do velké dopravní skupiny působící po celé republice, dokážeme nárazově vypravit speciální autobusy i ve větším počtu a zajistit potřebnou dopravu, včetně nedostatkových řidičů,“ sdělil ředitel ČSAD autobusy Plzeň Jaroslav Vejprava.

Další celodenní výlet pro děti z krajských dětských domovů se chystá na zimní měsíce.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.07.2018 17:13



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka