Čtveřice na Tachovsku prodávala drogy

V souvislosti s pácháním drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté tachovského toxi týmu ve spolupráci s plzeňskou zásahovou jednotkou v polovině února letošního roku čtyři osoby.

Jarní servisní akce AUTO CB

Z nich byli dva muži ve věku 30, jeden ve věku 28 let a jedna žena ve věku 22 let. Policejní komisař je pak na základě provedeného šetření, zajištěných důkazů a provedených výslechů obvinil z páchání drogové trestné činnosti. Konkrétně obvinil dva muže (30 a 28 let) ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, druhého 30letého muže z téhož trestného činu páchaného ve formě účastenství a 22letou ženu ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě účastenství a ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.
 

Kriminalisté toxi týmu svoji činností zjistili, že jeden ze dvou třicetiletých mužů si opatřoval pervitin nejméně od června loňského roku do doby zadržení, kdy za účelem jeho koupě jezdil minimálně pět krát měsíčně do sousedního okresu. Část nakoupeného pervitinu si dotyčný ponechal pro svoji potřebu, část prodával či zdarma poskytoval nejméně 19 ustanoveným odběratelům. Dopravu k distributorovi si zajišťoval skrze další dva obviněné, a to 30letého muže a jeho 22letou přítelkyni, která disponovala osobním automobilem. V některých případech jeli muži pro drogu sami, v jiných jeli všichni tři společně.

Po jedné z takových cest tyto tři podezřelé kriminalisté společně se zásahovou jednotkou zadrželi, konkrétně při projíždění Plané. V době zadržení měl jeden z mužů u sebe tři igelitové sáčky s obsahem látky, která při testu reagovala jako amfetamin o hmotnosti téměř 12 gramů včetně obalu. Následně při domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor kriminalisté v jedné garáži v Tachově, kterou měl tento muž pronajatou, zajistili plastový sáček s obsahem suchého rostlinného materiálu o celkové hmotnosti 0,7 gramů včetně obalu, přičemž provedený test detekoval látku THC (tetrahydrokanabinol). 

Druhý ze zadržených mužů, který si pervitin opatřoval od svého komplice, drogu pak prodával dalším osobám a poskytoval ji zdarma i své přítelkyni. Ta se na trestné činnosti podílela tím, že oba dealery za účelem koupě drog odvážela a navíc sama u sebe přechovávala sáček s pervitinem o hmotnosti 0,9 gramu včetně obalu.

Poslední z obviněných – 28letý muž, kterého policisté zadrželi následně, se trestné činnosti dopouštěl minimálně od června loňského roku, kdy si pervitin opatřoval od jednoho z výše obviněných mužů. Drogu pak přechovával a distribuoval na různých místech v Tachově nejméně 11 ustanoveným osobám. 

Všichni obvinění jsou trestně stíhaní na svobodě. V případě, že je soud uzná vinným, jim hrozí mimo jiné i trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.03.2022 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka