Čtyři desítky výjezdů k nočním bouřkám mají na svém kontě hasiči v Plzeňském kraji

Většinou odstraňovali popadané stromy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nejhorší situace byla na Klatovsku a také jižním Plzeňsku, tam hasiči jezdili likvidovat popadané stromy nebo větve nejčastěji. 

Náročnou noc hasičům odstartovala událost v 1:20 hodin u Hartmanic a od té doby se hasiči nezastavili až do ranního střídání směn. Nastupující hasiči pokračují v odstraňování následků bouřek doposud.

Během noci v Plzeňském kraji zasahovalo celkem 6 jednotek profesionálních, 12 jednotek dobrovolných hasičů a jednotka Správy NP a CHKO Šumava. 

Hasiči po celou noc odstraňují popadané větve a stromy ze silnic, včetně těch, které se nad vozovkou nebezpečně nakláněly a hrozily nebezpečím pádu. Nejvíce práce měli hasiči z Horažďovic s pěti výjezdy za noc a ze Sušice s osmi výjezdy. 

Nejvážnější situace pak byla v okolí Srní, kde se na likvidaci popadaných stromů podíleli hasiči třech jednotek SDH společně s pracovníky ISS a lesní správy po celou noc. V Srní spadl strom na osobní auto, mezi Antýglem a Modravou do jednoho padlého stromu zde narazilo osobní auto, obě nehody se obešly bez zranění a bez úniku provozních kapalin. U Čeňkovy Pily strom přerazil sloup telefonního vedení, kabely zůstaly neporušeny. Ráno pak u Srní padla vzrostlá osika na budovu v chatové oblasti.

Další škody napáchaly popadané stromy u Dražovic na svodidlech, u Karlovce na sloupu tel. vedení a u Kadešic na dopravní značce.

Právě silný vítr a pád stromů na trakční vedení  působil komplikace na železnici. Mezi Horažďovicemi předměstím a Strakonicemi musely nahradit spěšné a osobní vlaky autobusy, vedení mělo vlivem bouřky ráno poruchu také na trati mezi Švihovem a Plzní. Na Plzeňsku se vlivem bouřek ochladilo, teploty oproti včerejšku spadnou o deset stupňů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka