Čtyři stovky policistů ohlídají start evropského kulturního města

V době od 16. do 18. ledna 2015 probíhá v Plzni slavnostní otevírání města při příležitosti zahájení projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Jedná se o největší kulturní událost roku 2015, u které se předpokládá velká návštěvnost.

Cílená propagace v Plzni

V souvislosti s touto akcí vyhlásilo Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření. Policisté budou především dbát na zajištění klidu a veřejného pořádku, aby si občané města Plzně i ostatní návštěvníci mohli v klidu užít bohatý kulturní program.

Na opatření se bude podílet přibližně 400 policistů, zastoupeny budou téměř všechny služby a odbory ředitelství včetně posil. Zúčastní se kolegové pořádkové jednotky, zásahové jednotky, antikonfliktního týmu, dopravní a cizinecké policie, služby kriminální policie a vyšetřování, nebudou chybět ani kolegové se služebními psy a koňmi. K dispozici bude i vrtulník a speciální technika, jako například mobilní monitorovací centrum a autobus vybavený prostředky na ověřování pravosti dokladů tzv. Schengenbus. Dojde i k omezení dopravy, a to především v sobotu 17. 1. 2015 v době od 15.00 do 18.00 hodin, kdy bude omezena průjezdnost silnice I. třídy č. 26 v ulicích U Prazdroje a Tyršova. Zásadně omezený bude průjezd centrem města, a to i pro městskou hromadnou dopravu v době od 16.00 do 20.00 hodin. Žádáme proto všechny občany, aby respektovali dopravní značení, pokyny policistů a v maximální míře využívali záchytných parkovišť. Vzhledem k předpokládanému zvýšenému počtu osob v ulicích města, prosíme návštěvníky o maximální ohleduplnost a  doporučujeme  zvýšit opatrnost vzhledem k svému majetku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka