Čtyři zlata, dvě stříbra a čtyři bronzy pro lukostřelce z Plzeňského kraje

Čtyřiadvacáté mistrovství republiky v terénní lukostřelbě dospělých a dorostu s konalo o víkendu v prostoru zámeckého parku na Kozlu. O mistrovské tituly se utkalo celkem 103 lukostřelců z 20 klubů. Soutěžilo se v divizích reflexní, kladkový a holý luk.

Jarní servisní akce AUTO CB

Barvy Plzeňského kraje hájili členové 1. LK Plzeň 1935, LK ARCUS Plzeň, LO TJ Spartak Chrást, LK Tachov a z Karlovarského kraje SK Slavia Karlovy Vary.

V kategorii juniorek s reflexním lukem stupně vítězů zaplnily plzeňské kluby. Na stupeň nejvyšší vystoupila Marie Horáčková z LK ARCUS Plzeň, která suverénně vyhrála kvalifikaci výkonem 304 body a v semifinále porazila Terezu Boudovou z 1. LK Plzeň 1935 o 15 bodů. Ve finále uspěla lukostřelkyně ARCUSu v duelu s Eliškou Beránkovou z 1. LK Plzeň 1935 převahou 3 bodů (46:43), přestože stav bodů po prvních dvou stanovištích vypadal nadějně pro Elišku Beránkovou. Poslední dvě mety v boji o medaile se střílejí z dlouhých vzdáleností a končí nejdelší možnou. V případě juniorek je to 60 metrů. Tady byla Marie Horáčková úspěšnější a získala vítězství, stříbro patří Elišce Beránkové. Bronzovou medaili si vystřílela Jana Cimická z 1. LK Plzeň 1935.

„Jednobarevné“ stupně vítězů byly v případě juniorů. Zde získal zlato Jiří Buňata a stříbro Petr Vališ, oba 1. LK Plzeň 1935.

Mezi kadety s holým lukem vyhrál Lukáš Sponner z LK Tachov.

Čtvrté zlato, které zůstalo v Plzni, patří družstvu kadetů s reflexním lukem ze Štruncových sadů ve složení Dimov Patrik, Jech Matěj, Soukupová Barbora.

Druhou stříbrnou medaili po Plzeňský kraj vybojoval Štefan Cehelský z LK ARCUS Plzeň v kategorii seniorů s reflexním lukem, kdy v kvalifikaci a ve čtvrtfinále obsadil vždy 4. příčku. V semifinále dokázal porazit Roberta Reichla z 1. LK Plzeň 1935 rozdílem 2 bodů (40:38). Ale ve zlatém finále se mu už nepodařilo přemoci dobře střílejícího Jaromíra Vikukela z pražského I. královského lukostřeleckého klubu (37:44).

Velice napínavý souboj se odehrál o bronzovou medaili v kategorii mužů reflexní luk, kdy se jednalo opět o plzeňské derby: Jan Vožech, 1. LK Plzeň 1935, versus Michal Heřman, LK ARCUS Plzeň. Tento finálový souboj byl velice vyrovnaný, bojovalo se do posledního šípu. Nakonec o jediný bod vyhrál Jan Vožech.

Třetí bronz patří kadetce s reflexním lukem Barboře Soukupové z 1. LK Plzeň 1935, která vylepšila své střílení oproti semifinálovému duelu s pozdější vítězkou Monikou Březinovou (36:42) a v bronzovém finále překonala Johanu Horáčkovou z LK ARCUS Plzeň poměrem 43:36.

Poslední bronzovou medaili vybojoval Dominik Kalvas z 1. LK Plzeň 1935 mezi kadety s reflexním lukem. Jeho semifinálový souboj s Vojtěchem Chocholou z SK Start Praha měl hodně adrenalinový průběh. Oba závodníci dosáhli vynikajícího nástřelu 54 bodů, takže o postupu se muselo rozhodnout v rozstřelu jedním šípem. Ten Dominik prohrál. Finálový souboj o třetí místo si však už nenechal uniknout. Nastřílel opět přes 50 bodů, přesněji 51, a soupeře Davida Štamfra z Votic tak poslal pro bramborovou medaili převahou čtyř bodů.

Republikový šampionát pořádal Český lukostřelecký svaz a technicky jej zabezpečil LK ARCUS Plzeň.


VÝSLEDKY

JEDNOTLIVCI REFLEXNÍ LUK:

MUŽI:

1. Heinrich Petr LK Votice

2. Böhm Karel TJ Sokol Kostelec na Hané – LK 1997 

3. Vožech Jan 1. LK Plzeň 1935

4. Heřman Michal LK ARCUS Plzeň

ŽENY:

1. Vaněčková Jindřiška SK Start Praha

2. Spálenková Eva LK Votice

3. Majarová Hana Lukostřelba Prostějov

SENIOŘI:

1. Vikukel Jaromír I. královský LK (Praha)

2. Cehelský Štefan LK ARCUS Plzeň

3. Reich Milan TJ Sokol Praha – Vršovice

4. Reichl Robert 1. LK Plzeň 1935

JUNIOŘI:

1. Buňata Jiří 1. LK Plzeň 1935

2. Vališ Petr 1. LK Plzeň 1935

3. odstoupil ze závodu

JUNIORKY:

1. Horáčková Marie LK ARCUS Plzeň

2. Beránková Eliška 1. LK Plzeň 1935

3. Cimická Jana 1. LK Plzeň 1935

4. Boudová Tereza 1. LK Plzeň 1935

KADETI:

1. Vítovec David LK CERE (Praha)

2. Chochola Vojtěch SK Start Praha

3. Kalvas Dominik 1. LK Plzeň 1935

5. Jech Matěj 1. LK Plzeň 1935

6. Vojáček Matěj LK ARCUS Plzeň

7. Dimov Patrik 1. LK Plzeň 1935

KADETKY:

1. Březinová Monika LK Votice

2. Ditrichová Sára SK Start Praha

3. Soukupová Barbora 1. LK Plzeň 1935

4. Horáčková Johana LK ARCUS Plzeň 


JEDNOTLIVCI KLADKOVÝ LUK:

MUŽI:

1. Brada Vladimír I. královský LK (Praha)

2. Reitmeier Filip I. královský LK (Praha)

3. Pícha Pavel I. královský LK (Praha)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka