Cyklisté si to v neděli rozdají ve 45. mezinárodní trofeji Rokycan

V neděli 8.května ve 12 hodin odstartuje od vojenského Muzea na demarkační linii v Rokycanech 45. ročník mezinárodního závodu Trofej Rokycan jako GP Gluetec s.r.o..

Jarní servisní akce AUTO CB

Na startu závodu Českého poháru mužů budou zástupci všech našich Continentálních a elitních týmů. Vedle pořadatelského týmu  AC SPARTA PRAHA budou na startu závodníci PSK  Whirpool – Author, Dukla Praha, SKC Tufo Prostějov, CK Příbram – Fany Gastro, Lawi Author, Nejlevnějšípneu.cz, Puškinak.cz, Favorit Brno, …  Pozvánku ze zahraničí přijal tým ze Slovenka. Vítězové hlavního závodu si rozdělí na cenách 43 000,- Kč a odnesou si poháry Trofeje Rokycan. V dresu nejlepšího závodníka do 23let nastoupí do závodu Tomáš Kalojíros AC SPARTA PRAHA a ve žlutém trikotu vedoucího závodníka pojede Tomáš Koudela z SKC Tufo Prostějov. 

   Závodníci se vrací na historicky tradiční okruh, který vede z Rokycan přes vrch Kotel do obce Veselá, Raková a dále přes Němčičky zpět do Rokycan. Okruh měří 11 km a kategorie muži Elite a U 23 jej pojedou 15 krát celkem 165 km.. Náročný a divácky atraktivní okruh u Rokycan s náročným stoupáním lze sledovat jak přímo na trati, tak i z rozhledny na vrchu Kotel, kde bude celý okruh jako na dlani. Na trati je vypsána vrchařská soutěž aktivity o cenu Koloc Oil Kařez  a to v 5. a 10. okruhu.

  Pro amatéry a příchozí cyklisty je vypsán závod o cenu SBS ,,IVA,, a odstartuje před hlavním závodem již v 11.40. Závod Unie amatérských cyklistů a ŠUAC měří  55 km tzn 5 okruhů. 

 Pro mladší a starší žáky a příchozí děti je připraven závod na 1 okruh o cenu Koloc oil Kařez, který odstartuje okolo 16 hodiny po průjezdu Elity do posledního okruhu.

   Ve vojenském Muzeu na demarkační linii v Rokycanech budou od soboty probíhat oslavy dne osvobození s bohatým programem. Diváci a účastníci se budou moci v prostoru startu a cíle občerstvit  a ochutnat a nápoje z rodinného pivovaru Chodovar. 

  Záznam ze závodu bude zajišťovat ČT Sport. Závod se pojede na plně uzavřené trati, které si vyžádá dopravní omezení v čase od 11. – 17,00 hodin na silnici mezi Rokycany –Veselá - Raková- Němčičky – Rokycany.


45.ročník Mezinárodní trofej Rokycan
GP GLUETEC s.r.o.
Český pohár mužů v silniční cyklistice - 2016

Pořadatel:AC SPARTA PRAHA cycling o.s.
Termín:neděle 8.5.2016

Startují:

1) 12. 00 hodin muži Elite / U23/ a vybraní junioři - 165 km
2) 11.40 závod amatérů UAC na 55 km
3) cca 15.30 mladší žáci, starší žáci, - 11 km.handicap startu 90 sekund mezi kategoriemi.(start po průjezdu do posledního kola kat. Elite.)



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka