Cyklobus Český les získá dotaci od kraje

Dotaci ve výši 190 tisíc korun městu Bělá nad Radbuzou schválili radní Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Dotace je určena na podporu rozvoje cestovního ruchu spočívající v provozování cyklobusové linky „Cyklobus Český les“. Přidělení dotace budou ještě schvalovat zastupitelé.

Projekt byl připraven zástupci měst Bělá nad Radbuzou, Přimda, Poběžovice a Hostouň za účelem podpory rozvoje ekologicky šetrného cestovního ruchu. Dopravu zajišťuje autobus se zvláštním přívěsem umožňujícím přepravu většího množství jízdních kol. Uvedená linka zajišťuje zlepšení dostupnosti a atraktivity území Českého lesa, které bylo doposud nedostatečně využíváno pro cykloturistiku, a to vzhledem ke zhoršené dostupnosti veřejnou linkovou dopravou a železniční dopravou. Projekt byl již v minulosti realizován jako linka autobusové dopravy zajišťující přepravu zejména cyklistů v úseku Plzeň¬–Bělá nad Radbuzou (konečná stanice Železná). V roce 2013 nově došlo k prodloužení až do obce Přimda. Tento spoj pod názvem „Cyklobus Český les“ je v provozu ve dnech pracovního volna od června do září roku 2019.

V roce 2013 zcela nově vznikla linka zajišťující přepravu zejména cyklistů v úseku Plzeň–Tachov–Lesná, Stará Knížecí Huť. Spoj je provozován pod názvem „Cyklobus Mže“. Vzhledem k tomu, že tato linka je provozována v závazku veřejné služby v rámci nového konceptu veřejné linkové dopravy, žádost o poskytnutí účelové dotace se oproti minulým letům vztahuje jen na cyklobusovou linku Plzeň–Horšovský Týn–Bělá nad Radbuzou–Přimda „Cyklobus Český les“. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka