Další sběrné místo vzniklo na Valše

Nové místo mají nádoby na tříděný odpad v oblasti osady Valcha. Jedná se o tzv. sběrné místo, kde jsou na jednom místě k dispozici nádoby na recyklovaný odpad - plasty, sklo, papír, elektrošrot.

Jarní servisní akce AUTO CB

V budoucnu přibydou i kontejnery na kov, textil, bioodpad a velkoobjemový odpad.

„Nové sběrné místo mohou obyvatelé Valchy využívat od začátku letošního roku. Je snadno dostupné osobním autem a najdou ho v blízkosti místa, kde původně nádoby na tříděný odpad byly. Původní prostor byl ale nevyhovující, jednalo se o záliv, který slouží jako nástupní místo při zásahu složek IZS a hasičskému záchrannému sboru ke stání vozidel při případném čerpání hasící vody z nedaleké nádrže,“ vysvětluje první místostarosta centrálního plzeňského obvodu Petr Baloun. Nové sběrné místo bude navíc rozšířeno o možnost odkládat další nové druhy tříděného odpadu.

„Jsme vázáni Koncepcí sběrných dvorů a sběrných míst z roku 2010, která říká, že sběrné místo má být vybudováno v každé okrajové části městského obvodu. Lokalitu jsme vybírali tak, aby byla snadno dostupná a ideálně nedaleko místa, kam byli lidé zvyklí tříděný odpad vyvážet,“ dodává Petr Baloun. Kontejnery jsou nyní umístěny na nově vybudovaných zpevněných plochách. Součástí je i manipulační plocha pro nákladní i osobní vozidla tak, aby neblokovala provoz na pěší a automobilové komunikaci v ulici K Silu. „Při výstavbě sběrného místa nebylo nutné provádět žádné zásadní zásahy do krajiny a nepadl jediný strom,“ zdůrazňuje první místostarosta.

Sběrné místo disponuje nádobami na recyklovaný odpad plast, sklo, papír a nově elektrošrot. Kontejnery na kov, textil a velkoobjemové kontejnery budou k dispozici v brzké době. Situaci bohužel komplikuje současná pandemická situace, kdy není možné kapacitně zvládnout jejich pravidelné vyvážení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.03.2021 08:03



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka