Den Českého lesa na Dianě bude oslavou starých stromů

14. ročník Dne Českého lesa se uskuteční 17. září v areálu Kolowratových sadů u loveckého zámečku na Dianě u Rozvadova. Slavnostní zahájení proběhne v 11 hodin. Vstup je zdarma.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podtitulem akce je Slavnost starých stromů v ovocném sadu. Představeny budou Kolowratovy sady a Genové sady Tachovska. K vidění budou ukázky dřevosochařství, košíkářství a včelařství. Milovníky historie potěší přednáška o historii zámku. Milovníci přírody se mohou vypravit na exkurzi za pralesy do přírodní rezervace Diana. V rámci slavnosti bude probíhat také prezentace partnerů Dne Českého lesa. Pro děti jsou připraveny soutěže, výtvarná dílna a divadelní představení souboru Loutky bez hranic. Akci doprovodí živá hudba Dixielandu Mariánské Lázně.

Pořadatelé a partneři akce jsou: Kolowratovy lesy, Kolowratovy sady, Plzeňský kraj, Lesy České republiky, s.p., Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Domažlické městské lesy, Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů, Dům přírody Českého lesa, Destinace Český les, ČSOP Sylva Lunae, Město Přimda, Obec Rozvadov, Městys Klenčí pod Čerchovem, Revis Tachov, Royal Rangers, MAS Český les, MAS Zlatá cesta, Genové sady Tachovska a Centrum Bavaria Bohemia Schönsee.

„Den Českého lesa pořádáme ve spolupráci s partnery již od roku 2008. Akcí pro veřejnost děláme během roku několik, např. Mezinárodní noc pro netopýry, Setkání příznivců Českého lesa nebo komentované vycházky do přírody. Naším cílem je prezentovat přírodní a kulturní hodnoty Českého lesa.“ vysvětluje Daniela Hlinková z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka