Den Českého lesa se uskuteční v sobotu v oboře Horšov

Tradiční akce Den Českého lesa se letos uskuteční v sobotu v atraktivním prostředí horšovské obory. Po loňské vynucené pauze se návštěvníci mohou těšit na pestrý program.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nosným pilířem budou koně. Přesněji pracovní koně a jejich uplatnění v zemědělství a lesnictví. Na programu jsou ukázky práce s koněm, představení speciálních strojů, soutěž chladnokrevných koní O pohár Českého lesa, komentované prohlídky obory, výstava, soutěže pro děti, živá hudba, divadelní představení a mnoho dalšího.

Akce se bude konat 11. září v oboře Horšov, nedaleko Horšovského Týna, v areálu školního hospodářství Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Horšovský Týn. Slavnostní zahájení proběhne v 11 hodin. Vstup je zdarma.

Pořadatelé a partneři akce jsou: Plzeňský kraj, Lesy České republiky, s.p., Domažlické městské lesy, Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů, SOŠ a SOU Horšovský Týn, Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Dům přírody Českého lesa, Foistův statek, Město Horšovský Týn,  Destinace Český les, ČSOP Sylva Lunae, ČSOP Libosváry, Kolowratovy lesy, Město Přimda, Městys Klenčí pod Čerchovem, Revis Tachov,Royal Rangers a MAS Český les.

„Den Českého lesa je již tradiční akce pro veřejnost a představuje přírodní a historické zajímavosti Českého lesa veřejnosti. Místo konání i hlavní téma se každý rok mění. První ročník proběhl v roce 2008 a návštěvníci se mohli seznámit s tavbou železa a výrobou milíře. V jiných letech byl Den Českého lesa zaměřen například na rýžování zlata, plavení dřeva, historii sklářství nebo tradiční zemědělství.“ doplňuje Lucie Koryťáková Nováková z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka