Den IZS na letišti Líně nalákal 1500 návštěvníků

Vrtulník armádních záchranářů, speciální technika hasičského sboru, a hned tří policií byla v pátek k vidění v areálu, který není obvykle veřejnosti dostupný.

Cílená propagace v Plzni

Kromě složek IZS k programu přispěl ještě BESIP a soukromé letecké muzeum Clasiictrainers/Hangar 3. Akci pořádalo město Dobřany, Mikroregion Radbuza a firma Planestation.

„Dny s IZS jsou dobrou formou, jak zejména dětem ukázat, jak složité je udržet pro nás všechny klidný a bezpečný život. Do roku 2013 se konaly pravidelně, pak poněkud zevšedněly. Pokusili jsme se proto zasadit je do atraktivní kulisy. Vůbec jsem nečekal, že se z toho vyvine tak velkolepá akce,“ uvedl Martin Sobotka, starosta Dobřan a předseda Mikroregionu Radbuza.

„Složky IZS se k akci postavily velice vstřícně, prostor letiště je pro všelijaké ukázky ideální, je tu dost místa, dobrý přehled. Viděli jsme mimo jiné sací bagr, schengenský bus, obrněné vozidlo zásahové jednotky, pojízdnou kriminalistickou laboratoř a spoustu další zajímavé techniky. Z dynamických ukázek zaujali psovodi, hasiči zejména s pěnou a hlavy všech šly do záklonu při letové ukázce letuschopných originálů stíhaček z druhé světové války,“ dodává hlavní organizátorka Jaroslava Umnerová, ředitelka MěKS Dobřany.

Akci navštívilo několik základních škol z mikroregionu, nejvzdálenější až z Bělé nad Radbuzou, spolu s odpolední částí programu pro neorganizovanou veřejnost se tak v areálu prostřídalo na 1500 lidí. „Rozsah ukázek pozitivně hodnotili němečtí policisté, kteří i trochu záviděli. Velké díky patří firmě Planestation, která se ukázala jako dobrý hostitel a velice pružný partner. Dále pak armádě, policii státní i městské, HZS, zejména pak stanici Nýřany a dobrovolným hasičům z Dobřan a ze Zbůchu a také BESIPu, který představil simulátor nárazu, a majitelům JAK-3 a Spitfire Mk. VIE“ dodala Umnerová.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka