Depo plní od čtvrtka do neděle přehlídka současného designu

První ročník akce Plzeň Design! představí během čtyř dní od 17. do 20. listopadu současný český design. Vedle expozic již zavedených studií, jako je například nábytkářská značka TON, dostanou prostor mladí začínající designeři a tvůrci zabývající se módou, šperky, sklem a porcelánem nebo tvorbou pro děti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pozvání přijaly necelé tři desítky designerů. Jedním z nich je Ondřej Bek s ručně vyráběnými dřevěnými brýlemi Bekwood, které vznikly jako autorský projekt několika přátel z potřeby reagovat na nekvalitní imitace rozšiřující se po českém trhu. Výroba se od prvních momentů lisování až po konečné fáze broušení a voskování odehrává v jejich plzeňských rukou, částečně také v dílnách Makerspace. Obroučky a postranice jeho slunečních brýlí jsou z pravého dřeva dubu nebo ořechu. Na konci října se s nimi představil na stánku Kreativní zóny DEPO2015 na pražské přehlídce Designblok 2016. 

Rovněž ze dřeva tvoří slovenský návrhář Andrej Kvaček. Pod značkou Bigwood najdete dřevěné šperky a doplňky jako třeba USB klíčenky, nože či trsátka. K tvorbě používá různorodé dřevo, ručně ho gravíruje a zdobí například smaragdy nebo díly ze starých hodinek. Další návrhářkou je Eva Chmelová, která pro budoucí spolupráci se sítotiskovou dílnou v depu připravuje předlohy pro metrážový tisk látek. Její autorské dezény jsou určené pro originální kolekce oblečení a bytových doplňků. Mladá návrhářka tak reaguje na nedostatek originality v tuzemské produkci látek a nabízí svoje výrobky dalším oděvním designerům. Mezi vystavujícími budou také díla studentů Fakulty umění a designu a dalších začínajících tvůrců: dětské hračky Beabeo, šperky Pavlíny Hulinkové, dřevěné doplňky značky Fain wood, módní kousky z dílny Janadesign.cz, porcelánové šperky od značek Kabinet a Stehlík design, tvorba z fimo hmoty od LC Tools, trička a tašky značky Lion Design nebo streetwear Neasi.

Prodejní přehlídka se rozprostře do dvou částí: větší prostor v Autobusové hale DEPO2015 zaujmou rozměrnější expozice, ve Skleníku pak nabídne plzeňský Originál design shop produkty dalších deseti značek a tvůrců v zastoupení. Chybět nebudou stánky s voňavou kávou a občerstvením. 

Kromě samotných produktů se budou návštěvníci osobně seznámit také s jednotlivými tvůrci i procesem jejich tvorby. Na programu budou přednášky a workshopy prezentujících vystavovatelů, kde se účastníci tváří v tvář setkají s autory a poodhalí proces vzniku designových kousků. Koho láká vlastní tvorba, dostane zároveň možnost zúčastnit se workshopů v otevřené dílně Makerspace DEPO2015.

Vstupné nabídne několik variant, od základního (jen přehlídka) za 90Kč / 50Kč, po kombinované s výstavou Má plast: umění, design a recyklace za 130Kč / 90Kč. Doprovodný program zahrnující přednášky a workshopy je ke vstupence zdarma, stejně jako dětská herna. Výjimkou jsou placené kurzy v Makerspace dílně.

Pořadateli akce jsou DEPO2015 a Original design shop. Partnery akce jsou Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU, společnost LASSELSBERGER a Český rozhlas Plzeň.

Poznámka redakce: pokud vás zajímá specifické odvětví designu zaměřené na tvorbu www stránek, navštivte stránku: responzivní design.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 16.11.2016 17:09



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka