Detektorem kovu našel u Bušovic dva granáty z druhé světové války

Minulý pátek (27.12.2019) 36letý muž z Radnicka při hledání kovů detektorem na poli u obce Bušovice nalezl dva dělostřelecké granáty z druhé světové války.

Cílená propagace v Plzni

Na místo vyjela hlídka obvodního oddělení, která místo nálezu zabezpečila a následně si na místo přizvala policejní pyrotechnika. Ten si munici převzal k bezpečné likvidaci.

Pamatujte na důležité zásady ohledně nálezu munice, ať ji najdete kdekoliv.  S nalezeným předmětem, nebo podezřelou municí nikdy nemanipulujte, nález označte a ihned oznamte policii. Zajistěte nález tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob a vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků - psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin, pyrotechnika a dalších policistů (pyrotechnici ke každému nálezu přistupují tak, jako by šlo o nebezpečný nález a musejí zachovávat pravidla bezpečnosti, aby nedošlo k explozi). 

Respektujte vyznačený bezpečný prostor pro práci policistů a pyrotechnika (na místech, kde nehrozí nebezpečí osobám ani poškození majetku, jsou nálezy likvidovány na místě. V ostatních případech je nález odvezen na bezpečné místo, kde je odborně zneškodněn).

ilustrační foto 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.12.2019 07:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka