Děti ve FN Plzeň zažily virtuální cestu kolem světa

Společnost CIE consulting se zástupci fakultní nemocnice vymysleli, jak využít technologii virtuální reality jako nástroj pro vzdělávání a zábavu dětských pacientů.

Cílená propagace v Plzni

Konkrétně na na hemato-onkologickém oddělení fakultní nemocnice v Plzni.

Děti v rámci jednoho odpoledne prožily doslova cestu kolem světa, prošly se se lvy pro africké Sahaře, navštívily Antarktidu, podívaly se do Ameriky a na závěr i do dávných dob, kdy se po planetě procházeli dinosauři. Zároveň si v rámci putování otestovaly a zdokonalily své znalosti formou her a kvízů k daným námětům. Toto vše umožnila technologie virtuální reality v rukou vývojového týmu CIE consulting s.r.o., která původně svá řešení vyvíjela primárně pro výrobní podniky.

„Celý nápad vznikl již v rámci otevření cowork centra BIC Port, kde má společnost CIE consulting s.r.o. k dispozici VR laboratoř, díky čemuž zaštiťujeme pro město Plzeň aktivity v rámci rozvoje nových startupů v oblasti virtuální reality,“ řekl Marek Bárdy, jednatel společnosti. Právě zde vznikl od náměstkyně hejtmana Marcely Krejsové požadavek na využití virtuální reality v rozvoji kraje a jeho institucích. Akce pro fakultní nemocnici, byla realizována o necelé dva měsíce déle ve formě zmíněného zábavného odpoledne.

Děti si celé odpoledne užily a odnesly si mimo nabytých vědomostí i nezapomenutelné zážitky. V současné době se již vyjedná o širším využití této technologie na dalších oddělení fakultní nemocnice Plzeň.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka