Děti z mateřinek z centrálního plzeňského obvodu měly finále dopravní výuky

Dopravní výchova patří mezi nejdůležitější oblasti v bezpečnosti silničního provozu u dětí.

Cílená propagace v Plzni

Proto se „předškoláci“ ze čtyř mateřských škol v plzeňském centrálním obvodu, které se zapojily do programu dopravní výuky předškolních dětí, pořádané Městskou policií Plzeň, PČR a organizací Besip.

„Podporujeme aktivity, které vedou ke zvýšení bezpečnosti dětí na ulicích, a proto chceme zajistit pro všechny mateřské školy v našem obvodě celoroční dopravní výuku pro předškoláky, která by se skládala z teoretické části, praktické části na dopravním hřišti a následně pak finále dopravní výuky formou soutěží“, informuje místostarostka centrálního obvodu Jaroslava Maříková.

Děti soutěžily na dopravním hřišti 33. ZŠ za přítomnosti městských a státních policistů a také odborníků z Besipu. Z akce si odnesly na památku svůj první „řidičák“, drobné reklamní předměty od Městské policie, Besipu a Městského obvodu Plzeň 3. Ten také zakoupil 10 kusů koloběžek, které budou stabilně zapůjčovány a používány v mateřských školách s vlastními dopravními hřišti. 

„Chceme takto iniciovat zahájení předškolní dopravní výuky a doufáme, že se v příštím školním roce přidají ředitelky všech mateřských škol v našem obvodě“, říká místostarosta MO Plzeň 3 David Procházka. 

„Rovněž bychom chtěli poděkovat těm ředitelkám mateřinek, které se již do projektu zapojily a také partnerům z řad Městské policie, PČR a Besipu“, dodal David Procházka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka