Děti ze speciálních škol si užily tábor už před prázdninami

Letní dětský tábor si užily děti ze speciálních škol v Plzni, již před prázdninami. Účastnily se jej díky Městské policii Plzeň, která vlastní projekt zrealizovala.

Cílená propagace v Plzni

"Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP získal v letošním roce státní dotaci Ministerstva vnitra ČR v rámci programu prevence kriminality na místní úrovni pro rok 2023 a v rámci finanční spoluúčasti jej také podpořil,“ sdělila Mgr. Gregorová Andrea z Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP. Strážníci s dětmi strávili týden v „Ubytovacím a rekreačním středisku Poustky – Žihle“. Navštívili v podobě pěší turistiky Rabštejn nad Střelou, kde byli všichni obklopeni krásnou přírodou a neobvyklou zásobárnou vzácných kamenů. Největší z nich „Bába a Dědek“ byly dokonce vyhlášeny za chráněný přírodní objekt. Mimo jiné je tento kraj znám výskytem břidlice.

Děti si zábavu zpestřily také pohybovými aktivitami a rovněž se seznámily s činností HZS PK nebo BESIP, jejichž zaměstnanci si pro děti připravili celodenní výukový program. Kromě toho se děti zúčastnily koupání v rybníce, opékaly buřty, zpívaly za doprovodu kytar, učily se ubrouskovou techniku a vykonávaly další zajímavé táborové aktivity.
     „Pevně věříme, že aktivní prevencí a dohledem nad dodržováním pravidel slušného chování se dá předejít následným protiprávním jednáním “ dodává vedoucí OAPK Bc. Pavel Beránek z MP Plzeň.
    „Metodici prevence kriminality zpracovávají projekty, které se na úrovni primární prevence orientují na snižování kriminality ve městě Plzni a na bezpečnost provozu v městské aglomeraci“, sděluje velitel MP Plzeň Ing, Bc. Petr Nováček.
  „Na prevenci lze také nahlížet jako na soubor intervencí, jejíchž cílem je zamezit či snížit výskyt a šíření rizikového chování a je to jeden z důvodů realizace LDT či obdobných aktivit“ doplňuje Tomáš Petřík, zástupce velitele MP Plzeň.
     Na závěr celého tábora byly děti oceněny odměnami, které jim byly zakoupeny oběma organizacemi a také si odvezly pamětní listy a diplomy, které získaly například za sportovní výkony.

foto: mp plzeň


 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka