Děti ze Sušice se učily, jak si správně umýt ruce

Děti z Mateřské školy z Tylovy ulice v Sušici se ve čtvrtek v rámci preventivně-osvětové akce dozvěděly pravidla, jak si správně mýt ruce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Epidemiologové z Nemocnice Sušice při akci vysvětlili dětem vysvětlili co se může stát, když děti nebudou pravidla dodržovat. „Ruce jsou nejčastějším přenašečem infekcí. Jejich důkladné a správné umývání je jednoduchá a přitom nejúčinnější metoda, jak šíření nemocí omezit,“ vysvětluje Zlata Franková, epidemiologická specialistka společnosti Penta Hospitals CZ, která sušickou nemocnici provozuje. „Ruce si musíme mýt mýdlem pod tekoucí vodou. Nejprve se zvlhčí, pak se alespoň deset sekund mydlí mimo proud vody. Důležité je umýt i prostor mezi prsty, kolem nehtů, bříška prstů, dlaně a hřbety rukou,“ doplňuje Franková. Děti se během dopolední akce také dozvěděly co  jsou to bacily a vitamíny a jak moc je důležitá úloha správné výživy.

Na toto odpoledne v mateřské škole naváže akce s názvem Zachraň život – umývej si ruce, kterou Nemocnice Sušice pořádá v rámci Mezinárodního dne hygieny rukou, který dle kalendáře Světové zdravotnické organizace WHO připadá na 5.května 2018. O jeden den dříve, v pátek 4. května se bude v Nemocnici Sušice konat akce s názvem „Zachraň život – umývej si ruce.“ Zájemci o kontrolu mytí rukou se přesvědčí o správnosti postupu prostřednictvím desinfekčního prostředku s fluorescenční látkou a UV lampy. „K dispozici budou odborníci, kteří se problematice hygieny rukou věnují a budou připraveni zodpovědět dotazy příchozích,“ uvedl tiskový mluvčí sušické nemocnice Pavel Pechoušek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka