Dětská pískoviště v plzeňském centrálním obvodu budou bezpečnější

V nejbližší době bude probíhat na území Městského obvodu Plzeň 3 na všech dětských pískovištích každoroční výměna písku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Aby nový písek zůstal co nejdéle nezávadný, zavádí Úřad městského obvodu Plzeň 3 pravidelnou bezpečnostní kontrolu detektorem kovů těchto pískovišť a také dopadových ploch u dětských prvků. 

„Proškolený zaměstnanec ÚMO Plzeň 3, který má mimo jiné bohaté zkušenosti s prací s detektorem kovů, bude jednou týdně provádět kontrolu dětských hřišť a pískovišť.“, informuje Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu.

Pravidelná a důsledná kontrola je nezbytná. O tom už se pracovníci úřadu přesvědčili na minulých kontrolách, kdy byly nalezeny „zajímavé“ předměty. Kromě starých kovových hraček, víček od lahví a vysloužilých baterií odhalil detektor kovů i nebezpečné předměty jako zrezivělé vruty, dráty a pírka do vlasů.

„Jde nám o maximální bezpečnost dětí, proto jsme zakoupili detektor kovů a vyškolili pracovníka, který kromě samotné pravidelné kontroly detektorem navíc vizuálně zkontroluje herní prvky a provede vždy základní úklid dětského hřiště. V případě jeho nepřítomnosti, např. z důvodu nemoci, provede kontrolu vyškolený strážník Městské policie Plzeň“, dodal David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka