Devadesátileté stařence lupič v Plzni podtrhl hůl a sebral čtyři tisíce

Mladík se nezdráhal zaútočit na bezbrannou stařenku. Policisté po něm pátrají.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se dopustil zvlášť závažného zločinu loupež. V pondělí zhruba pět minut před půl pátou odpoledne přistoupil k 90leté ženě, která šla po chodníku v místech, kde v Plzni ulice Partyzánská navazuje na ulici Sousedská, neznámý mladý muž a podkopl jí jednu z holí, o které se žena při chůzi opírala. V důsledku toho žena zavrávorala a upustila igelitový pytlík, v němž nesla finanční hotovost ve výši 4 000 korun, na zem. Toho pachatel využil, sáček ze země zvedl a z místa s lupem utekl směrem do Partyzánské ulice.

Napadená žena vypověděla, že krátce před skutkem si zmíněnou finanční hotovost vyzvedla na místní poště. Tu uložila do průhledného igelitového pytlíku, kam si při odchodu z domu uložila občanský průkaz, složenku k výběru zmíněné hotovosti a klíče od domu. Když se i s penězi vracela, všimla si mladého muže, který šel proti ní. Mladík však najednou změnil směr chůze, oběhl zábradlí, kterého se žena přidržovala, a napadl jí shora popsaným způsobem. Poškozená se naštěstí zachytila zábradlí, čímž se uchránila od pádu na zem.

Popis pachatele: muž, stáří zhruba 20 let, štíhlé postavy vysoké asi 170 cm, bílé pleti, kaštanové vlasy nezjištěné délky, na hlavě nasazenu čepici s kšiltem. Oblečeny měl červenou šusťákovou bundu a tmavé kalhoty.
 
Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří se v předmětné době pohybovali na místě činu či v jeho bezprostředním okolí a všimli si podezřelého chování jakékoli osoby, a dále občany, kteří by mohli podle popisu pachatele napomoci při jeho dopadení, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.05.2015 06:17



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka