Diakonie Západ pokračuje v poskytování sociálních služeb

Pracovníci Diakonie Západ se i při vyhlášení nouzového stavu v ČR v maximální možné míře snaží poskytovat sociální služby a přispívat ke zvládnutí složité situace.

Cílená propagace v Plzni

Diakonie Západ plně respektuje rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví a doporučení MPSV, na první místo staví zdraví pracovníků a zajištění péče o klienty.

Aktuálně byla nucena přistoupit k těmto opatřením:

Pobytové služby:

Nadále platí zákaz návště v v pobytových službách (Domov Radost v Merklíně, Můj 1+0 v Přešticích a pečovatelská služba Jubilata v domech s pečovatelskou službouv Dobřanech a Nýřanech) vyhlášený Ministerstvem zdravotnictví ČR.

Odlehčovací služba (Pírko) od 16. 3. 2020 do odvolání nepřijímá nové klienty.

Denní stacionáře:

Stacionáře Človíček v Plzni, Korálek v Soběkurech, Plamínek v Merklíně i Kvítek v Klatovech jsou od 16. 3. 2020 do odvolání uzavřeny.

Služby sociální prevence:

Po dobu nařízení vlády o omezení pohybu osob v ČR poskytují pracovníci ambulantních i terénních služeb sociální prevence DZ úkony především bezkontaktně, tj. telefonickou, emailovou formou či prostřednictvím sociálních sítí; v případě, kdy klient vyhledá službu přímo v ambulantním zařízení, služba je mu poskytnuta při dodržení zvýšených hygienických opatření jak předvýkonem, v průběhu, tak i po jeho skončení (ideálně využít roušku, šátek…). 

Toto opatření se týká služeb Archa pro rodiny s dětmi, Adite pro náhradní rodiny, Poradna pro občany v nesnázích, Plus pro lidi v krizové situaci, Prevence pro školy a veřejnost, Terén pro ohrožené osoby, Jdeme dál pro osoby s postižením a Klub pro děti a mládež.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka