Divadlo Alfa hraje premiéru hry Pozor, Zorro!

V Mexiku vám od rána slunce do hlav pere, ten, kdo nemá sombrero, toho úžeh bere“ zpívají mariachi v novince Divadla ALFA Pozor, Zorro!

Cílená propagace v Plzni

Osvědčená trojice tvůrců Tomáš Dvořák, Ivan Nesveda a Vít Peřina se tentokrát inspirovala příběhem slavného maskovaného hrdiny Zorra mstitele. Výpravnou dobrodružnou komedii sehraje na jevišti na osmdesát loutek, které pro tuto inscenaci vyrobili mistři v divadelních dílnách ALFY. Chybět nebude živá kapela s originálními nástroji dovezenými z Mexika.

Divadlo Alfa pokračuje ve spanilé hrdinské loutkářské jízdě! Po Jamesi Blondovi a hvězdách americké grotesky přichází další titul plný loutkových kouzel! Tvůrci inscenace – liberecký dramaturg a dramatik Vít Peřina a režisér Divadla Alfa Tomáš Dvořák - se volně inspirovali knihou Johnstona McCulleyho The Mark of Zorro a jejími filmovými zpracováními, především stejnojmenným filmem z roku 1920 s Douglasem Fairbanksem v hlavní roli.

„V inscenaci Pozor, Zorro! zazní minimum slov, zato tam bude spousta akce a živé muziky. Režisér Tomáš Dvořák a výtvarník Ivan Nesveda stojí už řadu let za nezaměnitelnou autorskou poetikou ALFY. Jejich dílem je i naše nejúspěšnější inscenace Tři mušketýři z roku 2006, která bavila a stále baví diváky po celém světě, hrála se v řadě zemí Evropy, v Americe i Asii. Také Zorro se chystá reprezentovat české loutkářství za hranicemi, už v létě 2020 jsme pozváni do Japonska a Koreje,“ uvedl ředitel Divadla ALFA Jakub Hora.

Inscenace Pozor, Zorro! je určena divákům od 6 let.

Maskovaný předchůdce dnešních superhrdinů, Zorro mstitel, poprvé v loutkové akci!

režie: Tomáš Dvořák, výprava:Ivan Nesveda, dramaturgie:Vít Peřina j. h., Petra Kosová, hudba:Vratislav Šrámek j.h., technika: Tomáš Jereš, Matěj Siegl

hrají: Andrea Ballayová, Martin Sádlo Bartůšek, Petr Borovský, MartinaJ. Hartmannová, Tomáš Jereš, Robert Kroupar, Radka Mašková,Marie Mrázková, Vlasta Vorda, Petr Vydarený.

česká premiéra v pondělí 16. prosince v 9:00 a v 10:30, slavnostní večerní premiéra v pátek 20. prosince v 17:30 a v 19:00 sezóna 2019/20

Vstupenky do Divadla ALFA
je možné zakoupit ve všech prodejních místech systému Plzeňská vstupenka a také přímo v pokladně Divadla ALFA, otevírací doba: PO - PÁ 8:00 - 15:30 hod.
Pokladna Divadla ALFA je také otevřená vždy 1 hodinu před představením.
Vstupenka do Divadla ALFA platí jako jízdenka MHD v Plzni - jednu hodinu před a jednu hodinu po představení!

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.12.2019 17:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka