Alfa se připojuje k Noci divadel, pohádku můžete sledovat celý týden

Divadlo Alfa je tradičním účastníkem Noci divadel a nevynechá ji ani letos, kdy se divadla se svými diváky mohou setkat pouze prostřednictvím online platformy.

Cílená propagace v Plzni

V sobotu 21. 11. se Alfa stane součástí devítihodinového telemostu, který propojí více než dvě desítky divadel z celé republiky. Plzeňští loutkáři do vysílání přispějí živým streamem představení Pohádky ovčí babičky a dvěma krátkými workshopy na téma práce s loutkou. Noc divadel je součástí mezinárodního projektu European Theatre Night.

Noc divadel patří v Alfě k nejoblíbenějším akcím, vloni probíhala ve znamení sametové revoluce a cestu časem o třicet let nazpátek si nenechaly ujít stovky lidí. „Mrzí nás, že letos nemůžeme návštěvníky pozvat k nám, i když je ale divadlo kvůli koronavirové pandemii zavřené, zůstáváme s diváky v kontaktu díky našemu YouTube kanálu Alfa zírá. Jeho prostřednictvím realizujeme mimo jiné i sobotní živé streamy našich představení a jedno z nich, Pohádky ovčí babičky, se teď propojí s Nocí divadel,“ řekl ředitel Divadla Alfa Jakub Hora. Program Noci divadel je k dispozici na https://www.nocdivadel.cz/ .

Pohádky ovčí babičky budou už čtvrtým přímým přenosem z Divadla Alfa. Pět veselých příběhů o jednom beránkovi, který je chytřejší než tři vlci dohromady, bude živě k vidění od 17 hodin nejen na kanále Alfa zírá, ale připojí se i k vysílání Noci divadel. Režisérem inscenace z roku 2014 je dlouholetý umělecký šéf Alfy Tomáš Dvořák, čerstvý držitel Ceny Ministerstva kultury za celoživotní přínos rozvoji českého loutkového divadla. Pohádky ovčí babičky jsou určené dětem od 4 let, pobaví ale i jejich rodiče a prarodiče. Živé vystoupení Alfy doplní v rámci Noci divadel krátká instruktážní videa, ve kterých Petr Borovský a Tomáš Jereš vysvětlují, jak se vodí různé druhy loutek

Představení Pohádky ovčí babičky zůstane jako záznam streamu na kanále Alfa zírá po celý následující týden. YouTube kanál, který divadlo založilo v průběhu první vlny koronaviru, nabízí i záznamy dalších představení, písničky, kvízy nebo workshopy.
https://www.youtube.com/channel/UC093TdFVoiKLW6cKWsfcf3A

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.11.2020 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka