Divadlo Alfa v zavirované době vysílá na YouTube

Divadlo ALFA nezapomíná na své malé i velké diváky ani v této zavirované době. Tvůrci, herci a technici divadla připravili speciální dárkový balíček s názvem „ALFA zírá“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Prostřednictvím kanálu YouTube mohou zájemci sledovat záznamy nejhezčích představení Alfy pro děti, poslouchat audio verze příběhů a pohádek nebo si společně s herci zazpívat a naučit se oblíbené písničky. V pohodlí domova se také mohou dozvědět, jak se hraje loutkové divadlo.
 
V době koronaviru a uzavřených divadel se ALFA vydává za svými diváky online cestou. „Je těžké zůstat ze dne na den bez možnosti hrát, rádi bychom byli s našimi diváky v kontaktu a dodali jim domů dobrou náladu. Využíváme k tomu náš bohatý archiv, který technicky upravujeme, například doplňujeme texty k písničkám, aby se je děti s rodiči mohly naučit zpívat. Nově tvoříme audioverze našich inscenací,“ vysvětlil ředitel Divadla ALFA Jakub Hora.

Balíček ALFA zírá je na YouTube volně přístupný a průběžně do něj budou přibývat další pohádky, příběhy a písničky. Nyní je možné se podívat například na záznam představení Hrnečku, vař!, Kašpárek a Indiáni nebo Perníková chaloupka, či si poslechnout audioverzi inscenace Cesta do středu Země (sopouchem Milešovky). Pro ty, kdo si chtějí zazpívat, jsou připravené písničky z inscenací Kosprd a Telecí, Tajemný hrad v Karpatech nebo Kolíbá se velryba. Herci také prozradí, jak se hraje loutkové divadlo s marionetami. V dalších dnech se obsah rozroste mimo jiné o audioverzi Pohádek ovčí babičky nebo písničky ze slavné inscenace Tři mušketýři, které tleskali diváci v mnoha zemích světa. Aktuální informace o novinkách na kanále ALFA zírá se dozvíte také prostřednictvím Facebooku divadla.

Divadlo ALFA nezahálí ani v době koronaviru, nadále se tu pracuje na přípravě hry lidových loutkářů Jenovéfa, jejíž premiéra je naplánovaná na 1. června. „Doufáme, že diváci o Jenovéfu nepřijdou, stejně jako o premiéru hry pro nejmenší diváky Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák?!, kterou jsme museli kvůli koronavirové pandemii posunout, zatím na neurčito. Otazník stále visí i nad konáním 34. ročníku festivalu Skupova Plzeň,“ dodal Jakub Hora.
Divadlo ALFA se zapojuje také do vysílání Gymnázia Františka Křižíka, které je určeno studentům středních škol.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka