Divadlo na zámku pobaví v Křimicích diváky už po třiadvacáté

Sejde se účetní, obchoďák a kybernetik… To není vtip, ale malá část ansámblu plzeňského divadelního spolku Jezírko. Profesní složení ochotníků tohoto více než stoletého amatérského souboru, je opravdu pestré.

Cílená propagace v Plzni

Nemusíte se ale bát, o legraci určitě nepřijdete. Tedy, pokud dorazíte na 23. ročník Divadla na zámku. V romantickém prostředí křimického zámeckého parku totiž divadelníci odehrají samé komedie.

„Letošní minifestival odstartuje romantickou komedií Ani za milion, která se odehrává v majáku na pobřeží Francie. Na scéně je jedna žena a jeden muž. Elegantní, temperamentní a bohatá Jaqueline a poněkud zanedbaný, chudý smolař Lambert. Dohromady je svede vražda a kufr plný peněz. Co z toho vzejde, se dozvíte 8. června,“ zve předseda a režisér spolku David Adámek.

O den později se odehraje letošní premiéra divadla Jezírko, letní komedie Hrabě Monte Carlo. Ta zavede návštěvníky do města hazardu. Komedie s vůní dálek zavede diváky do malého, trochu zanedbaného náměstíčka v Monte Carlu, o které stojí bohatý developer. Pokud nemáte čas v pátek, premiéru této hry v druhém obsazení můžete vidět hned v sobotu 10. června. 

Ochotníci pak nechají na pár dní odpočinout bránice diváků a své hlasivky a do zámeckého parku pozvou milovníky dobrého humoru zase až v pátek a sobotu 16. a 17. června. Oba dva večery se bude hrát komedie oblíbeného plzeňského autora Antonína Procházky Přes přísný zákaz dotýká se sněhu. 

Začátky všech představení jsou ve 20:30 hodin.

„Divadelní spolek Jezírko nezapomněl ani na malé diváky, pro které v rámci festivalu zahrají hostující spřízněné soubory. V pátek 9. června na ně čeká pohádka O odvážné Molly divadla Šapitó a o den později přijede soubor Histrio s představením Polévka se vaří. Divadlo Šapitó se vrátí ještě v sobotu 17. června a potěší děti pohádkou Kocour v botách,“ jmenuje David Adámek. Začátky dětských představení jsou vždy 17.00 hodin.

Jako vždy bude na místě oblíbený pojízdný stánek s dobrým jídlem, a ještě lepším pitím. Za přízeň a podporu velmi děkujeme rodině Lobkowiczů a Městskému obvodu Plzeň 5 - Křimice. Lístky na jednotlivá představení seženete na www.plzenskavstupenka.cz nebo přímo na místě. Vstupné na dětská představení je jen na místě a dobrovolné.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka