Středa otevírá dveře Fakulty aplikovaných věd a Fakulty právnické

Středa 25. ledna bude patřit zájemcům o studium na právnické fakultě a Fakultě aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Fakulta aplikovaných věd

Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni otevře zájemcům o studium i široké veřejnosti dveře dokořán ve středu 25. ledna. V době od 8.30 do 14 hodin zde budou probíhat interaktivní prohlídky výukových a laboratorních prostor. V kongresovém sále US 217 se uchazeči od děkana fakulty v 9 a v 11 hodin dozvědí bližší informace o přijímacím řízení, možnostech studia a uplatnění absolventů.

Fakulta zpřístupní řadu laboratoří, ve kterých návštěvníci uvidí například počítačově řízené robotické modely či plazmová zařízení pro přípravu tenkovrstvých nanostrukturních materiálů s unikátními vlastnostmi, jako jsou supertvrdé materiály nebo materiály s antibakteriálními vlastnostmi. Návštěvníci budou moci nahlédnout do specializované neuroinformatické laboratoře, kde jim bude poskytnuta základní analýza jejich biosignálů včetně vyhodnocení schopnosti koncentrace mozku, reakční doby či BMI. Pracovníci fakulty představí mimo jiné i automatického pseudo-pilota pro řízení letového provozu, vyhledávání ve dvojjazyčném audiovizuálním archívu výpovědí svědků holokaustu nebo robotickou ponorku na diagnostiku potopených objektů. Dále se návštěvníci budou moci seznámit s počítačovými modely lidského těla, používanými pro testování bezpečnosti cestujících v automobilovém průmyslu, nebo například s vlastním prototypem chráničů či sportovního luku vytvořeného z moderních kompozitních materiálů. V neposlední řadě pracovníci nově vzniklé katedry geomatiky představí výsledky tvorby 3D modelů různých objektů, techniku pro získávání prostorových informací a zajímavosti z územního plánu města Plzně.

Navštívit bude možné také výzkumné laboratoře evropského centra excelence NTIS – Nové technologie pro informační společnost, které je součástí fakulty.

Fakulta právnická

Fakulta právnická Západočeské univerzity v Plzni uspořádá Den otevřených dveří ve středu 25. ledna. Zájemci se mohou vydat v době od 10 do 13 hodin do budovy fakulty v sadech Pětatřicátníků 14. V posluchárně PC 408 pro ně budou připraveny informace o studiu a několik odborných přednášek.

Návštěvníky uvítá v 10 hodin děkan fakulty Jan Pauly. Proděkanka pro studijní záležitosti Petra Jánošíková společně se zástupcem společnosti SCIO poté poskytnou uchazečům informace o studiu a přijímacím řízení. O hodinu později vystoupí s odbornou přednáškou emeritní prezident Notářské komory v Plzni Josef Burda, který se bude věnovat profesi notáře. Problematiku činnosti soudce přiblíží přítomným emeritní ústavní soudkyně Vlasta Formánková. Odpoledne budou mít zájemci možnost nahlédnout do prostor a učeben fakulty.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka