Do Besedy míří Stromboli v původní sestavě

Legendární kapela české rockové scény Stromboli míří do Plzně. Na zahradě Měšťanské besedy zahraje v pátek 24. června, navíc v původní sestavě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tu s kytarovým géniem Michalem Pavlíčkem tvoří zpěvačka Bára Basiková, bubeník Klaudius Kryšpín, baskytarista Jiří Veselý a klávesistka Vendula Kašpárková.

„I když je to nejspíš poslední velká erupce této kapely, těšíme se, že skladby jako Osiřela košilela, Veliké lalulá nebo Ó hory, ó hory zase ožijí na pódiu v původní sestavě. Dáme do toho všechno," slíbil Pavlíček, který kapelu pojmenoval podle známé sopky.

„Když jsem skládal hudbu pro tento projekt, zrovna jsem pročítal knihu o sopkách a sopečné běsnění mne fascinovalo. Analogie sopky mi přišla vhodná: výbušná extatická hudba s náladovými vlnami," vzpomínal kytarista před lety.

A přesně taková hudba od Stromboli, přinášející fúzi několika stylů, je. Přesto, že skupina působila jen krátce ve druhé polovině osmdesátých let 20. století a poté se na pódia vrátila v plné síle až v roce 2014, zapsala se do dějin českého rocku nesmazatelně. O tom svědčí i vyprodané koncerty na současné šňůře. „Máme upřímnou radost, že jsme po dlouhé době zase spolu… A co je nejvíc, vy si koncerty užíváte s námi!“ vzkázala fanouškům zpěvačka Bára Basiková.

Koncert v Plzni bude jednou z posledních zastávek letošní šňůry. V Besedě začne v 19.30 hodin a nabídne jen místa k stání. V případě nepříznivého počasí se koncert přesune do vnitřních prostor.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz. 

foto: facebook stromboli

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka