Do Dobříva přijede číst královna české detektivky Michaela Klevisová

Na druhý ročník Dobřívského literárního léta zavítá královna české detektivky Michaela Klevisová a také básnířka Simona Martínková Racková.

Cílená propagace v Plzni

Autorské čtení a povídání na téma napětí v příbězích proběhne ve čtvrtek 22. června od 17.00 hodin v prostranství u vodního hamru v Dobřívě. Diskuzi bude moderovat spisovatelka Jana Poncarová.

„Loni se nám autorské čtení povedlo nad očekávání. Přišlo kolem šedesátky lidí. Dobřív byl za první republiky častým cílem umělců, spisovatelů a herců, a tak jsme rádi, pokud můžeme na tuto tradici navázat. Navíc prostranství u vodního hamru je jako stvořené pro podobné akce,“ říká Jiří Ondřejíček, starosta Dobříva.

„Jsem velmi ráda, že naše pozvání letos přijaly dvě pražské autorky. Michela Klevisová píše detektivky ověnčené cenami, Simona Martínková Racková je zase skvělá básnířka a nedávno jí vyšla kniha pro děti. Tentokrát s oběma autorkami budeme diskutovat o tom, jak píšou, jak dostávají do svých příběhů napětí. Publikum se může těšit i na ukázky z jejich tvorby,“ dodává organizátorka akce a spisovatelka Jana Poncarová.

Minulý rok své dílo u vodního hamru v Dobřívě představil básník Martin Poch a novelistka Martina Heš. Oba autory mohou čtenáři potkat i letos, a to 24. června od 15.00 hodin v dobřívské kapli (Campusu). „Připravili jsme posezení s oběma autory, kteří nás nechají nahlédnout do zákulisí svého psaní. Na workshop je zván kdokoli, kdo rád čte anebo píše,“ doplňuje Jana Poncarová.

Pro hosty bude připravené občerstvení a také knihy autorů k zakoupení. V případě deštivého počasí se autorské čtení přesune do sálu v obecním úřadě. Vstupné je dobrovolné. Akci pořádá Obecní úřad Dobřív a Spolek W21 s podporou Státního fondu kultury České republiky a Plzeňského kraje.

foto: michaelaklevisova.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka