Do Domažlic míří Sparta, zápas ohlídají policisté

Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje připravili bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku v rámci uskutečnění fotbalového utkání.

Cílená propagace v Plzni

Policisté připravili v souvislosti s fotbalovým utkáním třetího kola MOL Cupu mezi mužstvy TJ Jiskra Domažlice a AC Sparta Praha, které se uskuteční dne 19. října 2022 od 15:00 hodin na stadionu TJ Jiskra v Domažlicích, bezpečnostní opatření k zajištění klidu, veřejného pořádku a zvýšeného dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.

Cílem tohoto bezpečnostního opatření je především bezproblémový průběh celé akce. Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budou policisté situaci a chování nejen fanoušků obou týmů monitorovat a vyhodnocovat aktuální informace, kdy zvýšený dohled bude zaměřen jednak v bezprostřední blízkosti fotbalového stadionu, tak i na vlakovém a autobusovém nádraží, na parkovištích, v centru města a v přilehlých ulicích. Pod dohledem policistů budou i všechny příjezdové cesty do Domažlic.

Na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti budou dohlížet policisté ze služby pořádkové policie, ze služby kriminální policie a vyšetřování a policisté z pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie v součinnosti se strážníky Městské policie. Do policejního opatření byli nasazeni rovněž členové antikonfliktního týmu a policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy. K monitorování situace budou policisté využívat mobilní monitorovací centrum. Při realizací bezpečnostního opatření policisté úzce spolupracují s pořadatelskou agenturou.

"Pro návštěvníky fotbalového utkání bude vyhrazeno parkoviště Sokoliště v ulici Benešova a v souvislosti s tím upozorňujeme na zvýšený pohyb chodců ve směru od tohoto záchytného parkoviště k fotbalovému stadionu, tedy v ulicích Benešova, U Nemocnice, Kozinova a ve směru od vlakového nádraží k fotbalovému stadionu v ulicích Masarykova, Havlíčkova a Hruškova. Dále bude v době od 13:30 hodin do skončení utkání, přibližně do 18:00 hodin, uzavřena cyklostezka v úseku od plaveckého bazénu k fotbalovému stadionu. Žádáme fanoušky obou mužstev, všechny občany a návštěvníky města Domažlice, aby v den konání fotbalového zápasu svá vozidla parkovali na vyhrazených parkovištích, nebránili provozu a dbali pokynů policistů," říká policejní mluvčí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka