Do Pink Boots Collaboration Brew Day se zapojuje rekordních 15 pivovarů

V Česku se 8. března již počtvrté odehrála celosvětová akce Pink Boots Collaboration Brew Day. Společným cílem je uvařit speciální pivo na podporu všech žen, hlavně žen či nebinárních osob pracujících v pivovarnictví a v alkoholovém průmyslu obecně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Letos se  připojuje rekordní počet celkem 15 pivovarů a několik domovarníků.

Oficiální Pink Boots Collaboration Brew Day probíhá 8. března na Mezinárodní den žen, ale pivovary si svou várku mohou uvařit kdykoli během roku. Pivní fanoušci se mohou těšit na širokou škálu pivních stylů od spodně kvašených ležáků po svrchně kvašené speciály. Aktuálně by pod značkou růžových holínek mělo vzniknout kolem 20 piv od pivovarů Zlatá Kráva, Zichovec, Chroust, Trilobit, Antoš, Madcat, Červený Vlk, Kos, Transformátor, Thrills, Genius Noci, Tam Tam, experimentálního pivovaru Plzeňského Prazdroje pod značkou Elektrárna, Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, Městského pivovaru Domažlice a několika domovarníků. Některé pivovary pořádají při této příležitosti společná setkání či akce pro veřejnost. Finální ochutnávka piv se uskuteční na konci dubna tradičně ve spolupráci s americkou ambasádou v Praze.

Pink Boots Collaboration Brew Day v České republice bude letos podruhé probíhat pod záštitou českého spolku Pink Boots, který v roce 2022 založily Karolína Chroustovská, spolumajitelka a sládková pivovaru Chroust, Lenka Straková, sládková experimentálního pivovaru, který vaří piva značky Elektrárna a Barbora Pudivítrová, vedoucí laborantka pivovaru Zichovec. Cílem této profesní organizace je sdružovat české ženy a připomenout si tak jejich roli v pivovarském světě, jehož byly součástí od samého prvopočátku. Část výtěžku z prodeje piv pak může putovat právě na konto lokální organizace na financování nejrůznějších workshopů a vzdělávacích programů.

Zakladatelky českého Pink Boots doufají, že se každým rokem bude přidávat větší množství pivovarů a myšlenka Boots Collaboration Brew Day se tak bude dál šířit. „Každoročně tato růžová vlna piv smete více a více pivovarů, máme nesmírnou radost, že idea podpory, vzdělávání a vyzdvihnutí žen z pivovarského oboru rezonuje jak mezi kolegy a kolegyněmi z branže, tak mezi veřejností,“ říká Karolína Chroustovská.

Iniciativa vznikla v USA v roce 2007, kdy průkopnice řemeslného piva Teri Fahrendorfová chtěla ženy z pivovarského průmyslu podpořit v profesním růstu a vzdělávání skrze sdílení a vzájemnou inspiraci. Založila proto neziskovou organizaci Pink Boots Society a postupně tuto vizi šířila do celého světa. V České republice stála u zrodu celé akce v roce 2021 Lenka Straková. Objednala speciální směs chmele nazvanou Pink Boots Hop Blend a pod hlavičkou americké organizace uvařila pivo pro experimentální pivovar Proud. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka