Do plzeňského útulku zamířili tři kočky a dva psi

Strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat přivezli ve středu do útulku tři kočky, ve čtvrtek dva psy.

Cílená propagace v Plzni

První nález zvířete nahlásil strážníkům obyvatel bytu v Plzni na Doubravce. Pod balkonem domu nalezl v půl druhé v noci mňoukajícího kocoura. Nikdo se v tu dobu v blízkosti nenacházel. Šlo o cca 3 roky starého kocourka, kterého si strážníci z odchytů od muže převzali a odvezli ho do Útulku pro zvířata v nouzi.

Druhý zvířetem, které bylo umístěno do tohoto zařízení, byla mourovatá kočka. Hlídka si pro ni dojela na adresu v Gerské ulici, kde předtím vběhla údajně do místního autoservisu.

Třetím převáženým zvířetem byl opět kocour. Toho našel odpoledne obyvatel domu v Plzni na Borech, jak leží před vchodovými dveřmi do domu a silně mňouká. Nikoho z domu podle nálezce zvíře nebylo, nikdo se v tu dobu k němu také nehlásil.

Od čtvrtka pak má útulek další dva nové obyvatele, které sem dovezli strážníciz odchytové skupiny. Jde o dva psy, kteří pobíhali bez svých majitelů nebo průvodců v ulicích města.

Necelou hodinu po poledni byli strážníci z odchytové skupiny přivoláni kolegy z Doubravky do Zábělské ulice. Dvacetiletá dívka tu našla na konečné zastávky MHD linky č. 16 volně pobíhajícího labradora. Cca 6 – 7 let staré zvíře mělo látkový obojek se štítkem a telefonním číslem, na které se ale nedalo dovolat. U psa nebyl nalezen čtecím zařízením ani identifikační čip, z toho důvodu ho také převezli strážníci do útulku.

V podvečer pak vyslal operační strážník hlídku ze skupiny pro odchyt doulice K Řece. Pozornosti mladé ženy zde neušel kříženec Jack Russella, který kolem pobíhal bez majitele nebo průvodce.Stejně tak u něj nebyl nalezen identifikační čip, proto s ním zamířila hlídka do útulku.

Při odchytu zvířete, tedy hlavně psů, městští policisté zjišťují, zda má zvíře čip. Pokud ano a je v databázi evidence psů, převáží zvíře na místo bydliště, není-li chovatel doma, nechávají upozornění.

foto: mp plzeň

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.08.2018 06:11



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka