Do Plzně přichází Jánošík, opačným směrem míří Moravčík

HC Škoda Plzeň a HC Verva Litvínov se dohodly na výměně hráčů s okamžitou platností do konce sezóny 2019/20.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na západ Čech přichází obránce Adam Jánošík, opačným směrem se stěhuje Michal Moravčík.

„Bylo to pro nás těžké rozhodování, protože Michal Moravčík byl naším hráčem už od svých mládežnických let. Odvedl u nás velký kus práce, za který mu moc děkujeme! Víme ale, že po sezóně bude odcházet, a Adama jsme měli vytipovaného, že by mohl zaujmout jeho místo. Pro výměnu jsme se rozhodli už nyní a doufáme, že bude pro všechny strany přínosná,“ uvádí Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň.

27letý Adam Jánošík je rodákem ze slovenské Spišské Nové Vsi se zkušenostmi z kanadské QMJHL, kde po dobu tří let oblékal dres týmu Gatineau Olympiques. Poslední ze zmíněných tří sezón dokonce nosil kapitánské céčko. Do dospělého českého hokeje si slovenského mládežnického i dospělého pravidelného reprezentanta vytáhl v sezóně 2012/13 Liberec, za něhož hrál v dorosteneckém i juniorském týmu před svým odchodem za moře.

Po dvou letech mezi seniorským celkem Bílých Tygrů zamířil zpět na Slovensko do Košic, následně se vrátil do extraligy, v níž po sezónu nastupoval za Chomutov a po další dva roky znovu za Liberec. V minulé sezóně 180cm vysoký bek hrál KHL za tým Slovan Bratislava. V letošním roce hájil barvy Litvínova s bilancí 37 zápasů, 5 branek a 7 nahrávek.

Michal Moravčík hrál v české extralize jen za tým Plzně. Nastoupil celkem k 273 utkáním, v nichž si připsal 19 branek a 54 nahrávek. V porovnání +/- zaznamenal + 71. Za modrobílé přidal 13 zápasů v Lize mistrů (1+2).

foto: hc plzeň

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 20.01.2020 18:28



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka