Do Plzně se v květnu opět chystá Festival stepu

Slavnostní otevření zbrusu nového stepařského studia v prostorách DEPO2015 zahájí ve čtvrtek 11. května už 4. ročník Plzeňského festivalu stepu.

Cílená propagace v Plzni

V dalších čtyřech dnech se rozběhne bohatý program, ve kterém nebudou chybět workshopy stepu, ukázky pod širým nebem, swingová tančírna, výstava fotografií, přednáška či koncert. Festival vyvrcholí Galavečerem v Měšťanské besedě, který nabídne to nejlepší z českého i světového stepu.

Letošní festival zahájí otevření nových prostor v areálu DEPO2015. Pod názvem Studio bude rekonstruovaný sál se zázemím sloužit především plzeňským stepařům.
Step by Step studio Kamily Borovské se od svého založení v roce 2010 stále rozrůstá - v současné době má téměř 150 členů od 5 do 70 let. „Hledali jsme nové prostory a díky vstřícnost města Plzně i Plzně 2015 jsme je našli v DEPO2015. V novém Studiu budeme trénovat celoročně a je skvělé, že jeho otevření se uskuteční v polovině května, v době festivalu. Srdečně zveme všechny zájemce, aby se přišli podívat buď na otevření, nebo i na workshop pro veřejnost, na kterém si můžou step vyzkoušet,“ říká Kamila Borovská z plzeňského Step by step Studia, které festival organizuje.

Zahraniční hvězdou festivalu bude již druhým rokem Daniel Sacha Leveillé (nar. 1994), po Danielu Borakovi, který festival navštívil v minulých ročnících, další mladý švýcarský tanečník ověnčený několika tituly mistra světa. „Daniel Leveillé měl vloni velký úspěch se svým vystoupením na Galavečeru a také skvěle vedl workshopy pro pokročilé stepaře. Jsme proto velmi rádi, že naše pozvání přijal i letos,“ dodává Kamila Borovská.

Páteční festivalový program pozve do DEPO2015 nejprve na přednášku teoretika a publicisty Milana Degena a pak na Swingový večer s výukou swingu v režii vynikající lektorky Lenky Sekaninové. 

V průběhu sobotního dopoledne se v centru města U branky představí vybraná stepařská studia v krátkých vystoupeních pod otevřeným nebem. Poté bude následovat koncert plzeňské kapely Lakuna.
Odpoledne se v nových prostorách Studia DEPO2015 uskuteční workshop pro veřejnost, kde si zájemci mohou step vyzkoušet.
Sobotní Galavečer se letos odehraje v Měšťanské besedě, chybět nebude moderátorská dvojice Bronislav Kotiš a Roman Vojtek, která festival provází od samého začátku. Stálicí na festivalu je i česká stepařská hvězda, tanečník a choreograf Tomáš Slavíček, se kterým Step by Step studio úzce spolupracuje. Kromě nejlepších českých formací i jednotlivců se na Galavečeru představí i stepaři z německého Mnichova

Nedělní program bude patřit workshopu pro pokročilé pod vedením Daniela Leveillé.

Další informace najdete na www.plzenskyfestivalstepu.cz.

Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím systémů Plzeňská vstupenka (Galavečer a Swingový večer) a www.mestanska-beseda.cz (Galavečer).

Plzeňský festival stepu pořádá spolek K.R.O.K., hlavním organizátorem je Step by Step studio.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.03.2017 17:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka