Do práce na kole budou v květnu jezdit i politici, výzvu přijal hejtman

V květnu bude opět v Plzni a Plzeňském kraji probíhat soutěžní kampaň Do práce na kole.

Cílená propagace v Plzni

 Je to příležitost nechat auto doma a celý měsíc šlapat co nejčastěji do práce nebo školy na kole či po svých. Registrace 2-5 členných soutěžních týmů běží od 1. března do konce dubna na www.dopracenakole.cz. Jen za první týden se přihlásilo 200 účastníků z Plzně, Klatov, Domažlic, Holoubkova či Kašperských Hor. Výzvu letos přijal i hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a mezi přihlášenými už není jako politik sám. Spolek Plzeň na kole, který kampaň v Plzeňském kraji koordinuje, letos doufá v tisícovku soutěžících i vyšší zastoupení politiků oproti minulým ročníkům.

 Vloni tuto výzvu přijalo 16 tisíc lidí ve třicítce měst Česka. V Plzni a okolí to bylo 822 účastníků ze 179 firem a organizací, kteří společně objeli, oběhli a obešli 4,6x naší zeměkouli, jinými slovy téměř 200x dojeli z Plzně do Paříže. Mezi plzeňskými účastníky kampaně byli zdravotníci, IT pracovníci, technici, učitelé či muzejníci, avšak z politiků se nezapojil nikdo. Letos je situace jiná, hned první týden se přihlásil Josef Bernard, hejtman kraje, o kterém je známo, že na kole do práce občas jezdí, i když to do úřadu nemá jen pár kilometrů. Následoval ho Michal Vozobule, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. „Dlouhodobě usiluji o to, aby se kolo stalo standardním dopravním prostředkem, například při cestě do práce. Nejlepší podporou takové snahy je přímo se zapojit do kampaně Do práce na kole,“ vysvětluje Vozobule své důvody, proč výzvu rovněž přijal. Nechme se překvapit, kdo další z politiků bude v květnu jezdit do práce na kole, běhat či chodit pěšky.

 „Zlepšete si svou kondici, zažijte s kolegy něco nového, a pokud normálně jezdíte autem, nechte ho doma a ulevte tak místu, kde žijete,“ láká do 7. ročníku Jiří George Konečný z Plzně na kole, který kampaň v Plzni koordinuje. „I když registrace běží až do konce dubna, vyplatí se přihlásit již v březnu, kdy je účastnický poplatek nejnižší. Za něj účastníci získají triko s logem kampaně, možnost vyhrát některou ze zajímavých cen i přístup na doprovodné akce,“ doplňuje Konečný. Kampaň není omezena pouze na Plzeň. Účastnit se může tým z libovolné části Plzeňského kraje. Při registraci je třeba zvolit nejbližší město s lokálním koordinátorem – Plzeň.

Motivem tohoto ročníku je s nadsázkou nový druh člověka z „doby šlapací", tzv. Homo cykliens. Soutěží se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a oceněný bude i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky pro své zaměstnance jezdící do práce na kole. Součástí kampaně v Plzni jsou i další doprovodné akce „Plánujeme veřejnou cyklodílnu 27. dubna, 22. května chystáme tradiční snídani pro cyklisty, letošní novinkou bude společné květnové koupání na Boleváku a chybět nebude ani závěrečná cyklopárty s vyhlášením výsledků 6. června,“ uzavírá Konečný.

 Soutěžní výzvu organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje Plzeň na kole s podporou Plzeňského Prazdroje a grantového projektu Prazdroj lidem a dalších partnerů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka