Do Viktorie míří záložník Jan Sýkora

Záložník Jan Sýkora se stane posilou Viktorie Plzeň. Sedmadvacetiletý fotbalista přichází na hostování do konce sezony z Lechu Poznań.

Cílená propagace v Plzni

Po utkání v Sofii se s týmem rozloučil Adriel Ba Loua. Během pátku byl definitivně administrativně dotažen jeho přestup do Lechu Poznań. Opačným směrem, tedy do Štruncových sadů, míří záložník Jan Sýkora, jenž přichází do Viktorie na roční hostování do konce sezony.

„Zklamání z vyřazení je pro všechny z nás obrovské, nicméně je potřeba rychle mobilizovat síly a soustředit se na domácí soutěž. Jsem rád, že se nám podařilo najít náhradu za Adriela Ba Louu, kterým je právě Honza Sýkora. Jde o rychlonohého hráče, který je zároveň velmi univerzální a měl by nám pomoci. Navíc jde o hráče, který působil v našem klubu v mládeži a nyní se k nám vrací,“ okomentoval příchod generální manažer klubu Adolf Šádek.

Nový viktorián by měl být trenérskému týmu k dispozici již pro nedělní ligový souboj s Hradcem Králové. Bude nosit dres s číslem 7.

Jan Sýkora se narodil 29. prosince 1993 v Plzni a svou kariéru začal v týmu FC Švihov, odkud v mládeži zamířil nejprve do Přeštic a následně do Viktorie Plzeň. Za tu hrál v letech 2004 až 2011 v žákovských a dorosteneckých týmech. Posléze působil ve Spartě, Brně, Liberci, Slavii a Jablonci. Od minulého léta je hráčem polského Lechu Poznań. V české lize odehrál 137 zápasů, vstřelil 19 gólů a přidal 17 asistencí. V evropských pohárech odehrál 33 duelů s 5 vstřelenými góly.

Na kontě má také 10 reprezentačních startů a jeden vstřelený gól, který dal 8. listopadu 2017 v přátelském utkání v Kataru proti Islandu.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.08.2021 17:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka