Do voleb společně: KDU-ČSL, ADS a Nestraníci jako Koalice pro Plzeňský kraj

V pondělí 3. srpna 2020 byla podepsána Dohoda o spolupráci v krajských volbách v Plzeňském kraji.

Cílená propagace v Plzni

Partnery Koalice pro Plzeňský kraj jsou: KDU-ČSL (Křesťanská a demokratická unie- Československá strana lidová), ADS (Agrární demokratická strana) a Nestraníky (Hnutí Nestraníci).

Dohoda navazuje na „Memorandum o spolupráci“ z listopadu 2019, ve kterém zmíněné subjekty deklarovaly společné programové priority a zájem na rozvoji Plzeňského kraje v období 2020 - 2024.
Lídrem Koalice pro Plzeňský kraj je náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová (KDU-ČSL). ADS je reprezentována jejím předsedou, zemědělským podnikatelem Pavlem Šrámkem a Nestraníky vede Tomáš Rada, místostarosta okresního města Rokycany.

„Vycházíme ze společného zájmu o zodpovědné vedení Plzeňského kraje. Budeme pokračovat v podpoře kvalitního vzdělávání, které je nezbytným předpokladem prosperity kraje. Prosazujeme aktivní boj proti suchu, chceme zachovat cenné přírodní a kulturní dědictví kraje. Velkou pozornost hodláme věnovat koncepční prorodinné politice a programům přípravy na stárnutí“, shrnuje Ivana Bartošová.

 „Nejlepší ekolog je správně hospodařící zemědělec“, dodává Pavel Šrámek. „Budeme proto podporovat všechny zemědělce a farmáře, kteří produkují tradiční plodiny a mají vyrovnanou rostlinnou a živočišnou výrobu, tedy faunu a flóru. Zemědělci, kteří chovají především zvířata, díky nim produkují organickou hmotu, kterou vracejí na pole. Tím aktivně podporují zadržování vody v krajině. Ti, co navíc vyrábějí regionální potraviny, nevytvářejí uhlíkové stopy jako dovážené produkty z tisíce kilometrů vzdálených zemí.“

Dalšími prioritami Koalice pro Plzeňský kraj je dostupnost a kvalita zdravotnické a sociální péče, péče o optimální stav komunikací a dobrá dopravní obslužnost a transparentní a efektivní správa Plzeňského kraje a jeho příspěvkových organizací včetně smysluplné dotační politiky, která podporuje obce, zájmová sdružení, sportovní organizace, kulturu a další oblasti. „Za nezbytné považuji vyrovnané hospodaření a efektivní průběžné čerpání evropských strukturálních fondů krajskými příspěvkovými organizacemi“, doplňuje Tomáš Rada. „Dále kladu důraz na podporu činnosti spolků ve všech obcích kraje.“


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka