Dobřanská psychiatrická nemocnice hledá lékaře

Psychiatrická nemocnici v Dobřanech je se svou kapacitou 1 100 lůžek druhé největší zařízení svého druhu v České republice.

Cílená propagace v Plzni

 V současné době se potýká podobně jako některá jiná zdravotnická zařízení s nedostatkem lékařů nejrůznějších specializací. Těm, kteří se nově rozhodnou v nemocnici pracovat, nabízí proto nadstandardní plat, možnost dalšího vzdělávání, kariérní postup i příspěvek při nástupu. Má zájem i o absolventy lékařských fakult bez atestace.

„Zatím se nám daří péči o pacienty zvládat, ale taková situace není dlouhodobě udržitelná. Naše zařízení je zcela naplněno a nepředpokládáme, že by nemocných v budoucnu znatelně ubylo, spíše naopak. Abychom jim zajistili kvalitní péči, chceme přijmout další psychiatry, psychology, internisty, neurology i jiné specialisty,“ uvedl ředitel nemocnice MUDr. Petr Žižka.

Nemocnice má zájem i o čerstvé absolventy lékařských fakult, jimž zajistí atestační přípravu. „Je to možné díky tomu, že máme široké spektrum odborných pracovišť, kde se mohou mnohé naučit a nabýt zkušenosti. Snažíme se získat i studenty 5. a 6. ročníků medicíny, aby k nám přicházeli na odborné stáže a pak u nás zůstali pracovat,“ řekl ředitel. Studentům nabízí nemocnice stipendium ve výši 10 tisíc korun měsíčně, specialistům při nástupu do pracovního poměru příspěvek 300 tisíc korun a absolventům lékařských fakult pak 100 tisíc korun.

Zdravotnické zařízení zabezpečuje především dlouhodobou léčbu a léčebnou rehabilitaci psychicky nemocných pacientů od předškolních dětí po pacienty v pokročilém věku. Značná část péče je věnována léčbě návykových nemocí. Kromě 30 lůžkových oddělení zařazených do 14 primariátů má nemocnice komplex ambulantních ordinací zahrnujících všechny základní zdravotnické obory včetně stomatologie. Je vybavena rentgenem, sonografem a dalšími moderními zařízeními, nechybí ani sexuologická laboratoř. K dispozici je i pracoviště arteterapie a rehabilitace.

„Léčíme pacienty s téměř všemi známými psychiatrickými diagnózami, od těch lehčích až po ty nejzávažnější a od obvyklejších až po zřídka se vyskytující případy. Pokud se tedy chce psychiatr zdokonalit ve svém oboru a poznat a léčit co nejvíce onemocnění, má u nás tu nejlepší příležitost,“ podotkl ředitel. Dodal, že i vzhledem k tomu, že primariáty v Dobřanech nejsou příliš velké, mají i nově nastupující lékaři větší šance postoupit do vedoucích funkcí než v jiných velkých nemocnicích.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka