Dobřany opět lákají na fenomén letního kina

Jednou z možností, jak strávit letní večer, je návštěva filmové projekce pod širým nebem. Tuto možnost mají obyvatelé Dobřan a okolí. Již po sedmnácté zde zahájilo svůj provoz letní kino.

Jarní servisní akce AUTO CB

Promítání pod širým nebem má nezaměnitelné kouzlo, protože není větší romantiky než pod hvězdnou oblohou sledovat hvězdy stříbrného plátna. Tento zážitek láká čím dál víc lidí. Starší přivádí do letního kina nostalgie, mladší generaci touha po nových zážitcích. Ne jinak tomu je od úterního večera v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Provoz kino tam zahájili úspěšnou muzikálovou komedií o svobodě, nezávislosti, rudé hvězdě a rokenrolu z roku 1993, a to filmem Šakalí léta, který i přes nepřízeň počasí shlédlo téměř pět desítek diváků.

Program je postaven na kombinaci novinek a zlatého fondu kinematografie. Diváci dobřanského letňáku se mohou těšit na akční snímky, fantazy, komedie, rodinné filmy i pohádku.

„Nevybíráme vstupné, proto nám distributoři nedovolí premiérové snímky, přesto se snažíme udržet dramaturgickou skladbu programu i kvalitní produkční zajištění.“ vysvětlila ředitelka Městského kulturního střediska v Dobřanech, které kino provozuje, Jaroslava Umnerová.

Tento týden zvou pořadatelé na akční snímek Logan: Wolverine, vynikající snímek Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové, českou komedii Bezva ženská na krku a v sobotu na českou pohádku, která koncem loňského roku ovládla kina - Anděl Páně 2.

První srpnový týden bude na plátně k vidění český muzikál Rebelové, akční Inferno s Tomem Hanksem v hlavní roli, fantasy snímek Fantastická zvířata a kde je najít podle předlohy J. K. Rowlingové, romantická komedie Dítě Bridget Jonesové a s promítáním se Dobřany rozloučí vodáckou rodinnou komedií Špunti na vodě.

„Kino je v provozu přímo na dobřanském náměstí, promítá se od úterý do soboty a začátek je ve vždy ve 21:30. Na místě je kolem 150 židlí, několik laviček a samozřejmostí je i občerstvení,“ dodává Jaroslava Umnerová.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.07.2017 17:09



8 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka