Dobrovolníci nasbírali v Černicích 15 pytlů odpadků

V sobotu 1. dubna se i přes deštivé počasí sešly na akci Ukliďme Černice, která byla součástí celostátní akce Ukliďme Česko, skupinky dospělých a dětí z osmého plzeňského městského obvodu.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Dobrovolníci společnými silami vysbírali odpadky v okrajových částech Černic. Celkem nashromáždili 15 pytlů rozfoukaných papírů, plastů a jiných odpadků včetně několika poškozených pneumatik. Nasbírané pytle odvezli místní dobrovolní hasiči do sběrného dvora.
 
„Všem účastníkům velmi děkujeme za to, že se nenechali odradit nepříznivým počasím a přišli i s dětmi uklízet nepořádek v části našeho obvodu. Svou činností tak přispěli k čistšímu a příjemnějšímu prostředí kolem nás,“ uvedl starosta Černic Vladislav Sloup.

V Černicích tuto akci již tradičně organizuje Kulturní komise osmého městského obvodu. Ani v loňském roce účastníkům nepřálo počasí, přesto nasbírali v lesíku pod Radyní a na vycházkové trase k Valíku přibližně stejné množství odpadu jako letos, i když tentokrát uklízeli jinou část obvodu.     

Akce Ukliďme Černice se uskutečnila jako součást dobrovolnické úklidové akce Ukliďme Česko, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je odstranit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka