Dobrovolníci uklidí okolí Klabavské nádrže. Přijďte pomoci!

Český svaz ochránců přírody v Rokycanech, Povodí Vltavy, s. p. a řada nadšených dobrovolníků bude v sobotu 25. března uklízet okolí Klabavské nádrže.

Jarní servisní akce AUTO CB

Stane se tak v rámci kampaně „Ukliďme svět“, jejíž cílem není jen úklid přírody, ale i výchova veřejnosti k okolnímu prostředí. Obliba této kampaně rok od roku vzrůstá a je chvályhodné, že podobných uklízecích akcí přibývá. Neorganizují je však jen ochránci přírody, ale řada jiných subjektů včetně myslivců. Bližší informace včetně možnosti se zapojit najdete na www.uklidmesvet.cz .

Klabavská nádrž nedaleko Rokycan je známou zastávkou celé řady opeřenců při jarních a podzimních tazích. Máte-li štěstí, setkáte se zde s kormorány, volavkami, orlovci či jinými zajímavými druhy, orla mořského nevyjímaje. Vodní plocha je však také rájem rybářů. Jdete-li okolo, jistě na některého vyznavače Petrova cechu narazíte, jak tiše sleduje, až mu nějaká ryba zabere. Klabavská nádrž je však silně znečištěna různými odpadky z plastů či dalšími naplaveninami. Proto vznikl nápad zorganizovat úklid okolí Klabavské nádrže, do kterého se může zapojit každý. 

Sraz zájemců je v 9.00 hodin na hrázi Klabavské nádrže, kde je zajištěno i parkování. Po krátkém úvodu bude probíhat úklid, který završí společný táborák a zhodnocení akce. "S návratem je počítáno odpoledne, ale není vyloučeno, že skončíme dříve. Doporučujeme se tedy vhodně obléci, vybavit se pevnější obuví a především nezapomenout na rukavice. Organizátoři zajistí pytle na odpad, jeho odvoz k likvidaci, občerstvení a drobné upomínkové předměty. Případné dotazy rádi zodpovíme na tel. 603239922," říká za organizátory Pavel Moulis. 

Je nutné připomenout, že uklízecí akci rokycanští ochránci přírody organizují každý rok a vždy se setkává s velkým ohlasem. Stovky naplněných pytlů s různými odpadky – to bývá obrázek, který lze vidět. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka