Domažlická nemocnice obnovila projekt Medvídek. Na prohlídku přišli první páťáci

Zbavit děti obav z nemocničního prostředí či bílého lékařského pláště, ukázat jim vybraná nemocniční pracoviště a jejich činnost nebo naučit jednat žáky v krizových situacích, ale také představit zajímavosti zdravotnického povolání.

Jarní servisní akce AUTO CB

To je cíl projektu „Medvídek Domažlické nemocnice“, který je určen prvnímu stupni základních škol. Nemocnice v Domažlicích ho začala nabízet v roce 2018. Po dvou letech ale kvůli pandemii covidu musela zábavně-vzdělávací akce přerušit. Nyní se k nim opět vrací. Jako první navštívili v lednu nemocnici žáci 5.C a 5.A domažlické Základní školy Komenského. Ti zároveň přinesli i plyšové hračky, se kterými si již doma nehrají. Nemocnice je pak rozdává za statečnost nejmenším dětským pacientům. Plyšáky přinesli již dříve naším pacientůlm také žáci 3.A ZŠ Komenského. Děkujeme.

„Děti napřed absolvovaly přednášku o poskytnutí laické první pomoci, jejíž součástí byla také ukázka, a pak si mohly ošetření sami vyzkoušet na figuríně,“ říká manažerka kvality a  koordinátorka projektu Monika Hubáčková s tím, že mladší děti si zkouší oživování, jako je třeba masáž srdce, na velkém plyšovém medvědovi. Od toho i název projektu. „Dále si žáci domažlické školy vyzkoušeli volání na záchranku, poté si prohlédli dětské oddělení, kde se seznámili s různými přístroji, jako je fonendoskop, naučili se, jak se měří glykémie a další vyšetření, a podívali se také na radiodiagnostické a rovněž měli možnost se seznámit s průběhem vyšetření a k čemu jsou potřebná.“ Po skončení kurzu dostal každý školák certifikát Mladého zdravotníka.

Kurz nabízí Domažlická nemocnice i dalším školám a třídám. Další dvě přijdou už v únoru. „Pokud by byl zájem, mohou mne kontaktovat i další učitelé a dle kapacit se pokusíme najít postupně v průběhu roku nějaký termín,“ říká manažerka kvality a doplňuje, že nemocnice podobně jako před pěti roky připravuje i verzi pro mateřské školy.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka