Domovy Clementas začaly s očkováním proti koronaviru

První desítky klientů a zaměstnanců v domovech Clementas byly v úterý očkovány proti nemoci Covid-19.

Cílená propagace v Plzni

Podle ředitele janovického Domova Lukáše Bardona měli klienti téměř maximální zájem, podobné to bylo mezi zaměstnanci.

„Zaměstnancům jsme se snažili vysvětlit prospěšnost očkování, udělali jsme mezi nimi nevtíravou osvětu. Měli jsme úspěch! Drtivá většina pochopila, jak velkou výhodu mají, když jsou proočkováni mezi prvnímiv České republice,“ uvedl ředitel domova Lukáš Bardon.

Marie Kočová a Anna Hofmannová z janovického Clementas neváhaly kvůli očkování ani chvilku. „Chceme se znovu pravidelně vídat se svými nejbližšími a tohle je ta jediná cesta. Už máme toho koronavirudost! Chceme žít zase normálně, ale bojíme se toho, co čeká naše děti,“uvedly shodně s tím, že vpich injekční stříkačky vůbec nebolel.

Očkování samotné prováděl v Janovicích tým, který sem vyslala Nemocnice Klatovy. Jeho vedoucím byl MUDr. Bedřich Helm. „Moc se mi líbí, jak je tu o lidi postaráno. Na sestrách i ošetřovatelíchje vidět, že mají o klienty zájem, přistupují k nim velice vstřícně a svou práci dělají dobře. Vždycky jde o mančaft a tady je vidět, že jsou tu zaměstnancí stmelení a pracují týmově,“ uvedl zkušený odborník, který se v oboru pohybuje již 46 let.

Sám doufá, že očkování lidem opravdu pomůže. „Neříkám, že je to jediná šance, ale je to hlavní šance, jak z toho ven. Samozřejmě nevíme, jak dlouho imunita vydrží, ale musíme udělat vše proto,aby lidi dostali vše, co potřebují. To se nám dnes podařilo!“uzavřel Helm.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka