Dopravní výchova pro předškoláky prověří jejich znalosti

Tento týden odstartovalo finále dopravní výchovy předškolních dětí mateřských škol na území centrálního městského obvodu Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Svoje znalosti na dopravním hřišti 33. ZŠ si prakticky vyzkouší více než 400 dětí během následujících týdnů.

 „Jsem velmi rád, že se epidemiologická situace začala zlepšovat a můžeme dopravní výchovu letos uspořádat. V loňském roce se bohužel nepodařilo akci uspořádat, což mrzelo nejen nás, ale i předškoláky. Letos jsme akci naplánovali tak, abychom maximálně dodrželi bezpečnostní opatření k zajištění ochrany zdraví všech účastníků. Děti jsou proto rozděleny do skupin, které se vzájemně nepotkávají a stanoviště jsou průběžně desinfikována,“ vysvětluje I. místostarosta Petr Baloun.

Všechny děti mají na hřišti za úkol projít čtyřmi stanovišti a splnit jednotlivé úkoly. Na stanovišti, které zajišťuje Policie ČR absolvují jízdu na dopravním hřišti a na druhém stanovišti jízdu zručnosti. Městský obvod Plzeň 3 pro tyto účely zakoupil 10 koloběžek a 10 ochranných přileb, které mají děti k dispozici. Další stanoviště je pod patronací Městské policie Plzeň a předškoláci si zde vyzkouší správné přecházení vozovky po přechodu pro chodce. Poslední stanoviště je věnováno dopravním značkám a dopravnímu značení vůbec, tady dohlíží zástupci BESIPu. Kromě výše uvedených složek se akce účastní také AUTO KLUB Plzeň v AČR.

 „Myslíme si, že dopravní výchova je pro děti velmi důležitá, nejen kvůli tomu, že se naučí orientovat se v silničním provozu. Neméně důležité je, aby děti ztratily strach z policistů a strážníků v uniformě, aby pochopily, že se na ně mohou kdykoliv obrátit s žádostí o pomoc a nemusí se jich bát,“ říká starosta centrálního městského obvodu David Procházka.

S ohledem na platná opatření se neuskuteční ani hromadné předávání „řidičských“ průkazů a dárků. O tyto dárky předškoláci však rozhodně nepřijdou. Každý účastník obdrží odznak absolventa a další drobné dárky, které jim budou předány ve školkách.

Následující finálové dopravní výchovy se uskuteční v termínech: 28. května, 3., 4., 9. a 10. června 2021 opět na dopravním hřišti 33. ZŠ v ulici Terezie Brzkové v Plzni.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka