Dopravu na Den ve vzduchu ovlivní stavební práce i výluka na železnici

Autobusová doprava zdarma bude posílená

Jarní servisní akce AUTO CB

Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton je už skutečně za dveřmi. Přípravy na samotném letišti AK Plasy jdou do finále a stejně tak i příprava dopravního značení, které každoročně navádí návštěvníky přímo k letištní ploše. 

V letošním roce by ovšem návštěvníci měli počítat s komplikacemi, za kterými stojí souběh hned několika stavebních akcí. 

„Se zhotoviteli jsme v kontaktu a podařilo se nám dokonce domluvit i několik výjimek, které zmírní dopady na samotné návštěvníky,“ říká manažer letecké show Jiří Pěč. 

Jednou ze staveb, které se dopravy dotknou, je stavba opěrné zdi u spodní odbočky na letiště. Pro návštěvníky, kteří pojedou směrem od Kralovic, je tak nejlepší variantou zaparkovat v Plasích.

Se změnami musí počítat také diváci, kteří pojedou na Den ve vzduchu vlakem. „V současné době probíhá rekonstrukce trati Plzeň – Plasy a platí výluka. Kdo tedy pojede vlakem, musí počítat v úseku s náhradní autobusovou dopravou, která zastavuje v zastávce Plasy. Návštěvníci by pak měli mít také na paměti, že průchod lokalitou bude ztížení v souvislosti s probíhající stavbou. Navíc na trati platí momentálně výlukový jízdní řád,“ upozorňuje Jiří Pěč. 

V souvislosti s tímto omezením bude nicméně i přes stavební práce otevřený železniční přejezd v Plasích tak, aby auta a autobusová doprava mohla na letiště v Plasích projíždět.

Aktuální změny v dopravě se víceméně příliš nedotýkají diváků, kteří pojedou do Plas z Plzně. I ti by ale po každoročních zkušenostech měli vyrazit včas a počítat s hustým provozem. „Každý rok je situace neměnná. Vzhledem k tomu, že na letiště proudí tisíce návštěvníků, mohou se tvořit kolony a to především v době těsně před zahájením letecké programu, který začíná ve 14 hodin,“ dodává manažer show.

Organizátoři pro letošní rok navíc navýšili autobusovou dopravu, která bude po oba dny akce jezdit z Plzně zdarma. V letošním roce ji zajišťují Plzeňské městské dopravní podniky. Autobusy budou vyjíždět z konečné v Bolevci. "Spoje budou vyjíždět z Plzně, ze zastávky linky N1 v Bolevci (při konečné tramvajové linky č. 1) a pojedou přes Třemošnou, Kaznějov a Rybnici na letiště v Plasích. Spoje z Plas do Plzně budou v Plzni vedeny až do sadů Pětatřicátníků se stanicováním v zastávkách „Okounová“, „U Gery“, „Lékařská fakulta“, „Rondel“ a „Sady Pětatřicátníků“. Na lince bude bezplatná přeprava a doprava bude zajištěna autobusy s bezbariérovým přístupem," informovaly PMDP.

Autobusy budou do Plas vyjíždět po oba dny v 10:00, 11:00 a ve 12:00. Zpátky do Plzně pak budou odjíždět v 17:00 a 17:10.

Organizátoři zároveň nabádají řidiče, aby při příjezdu autem dbali jak pokynů policistů, tak pořadatelů a především respektovali dopravní značení, které bude v místech speciálně upraveno.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.04.2015 15:11



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka