Dotace pomohou v Plzni kulturním projektům

Zastupitelé města Plzně (ZMP) na svém zasedání ve čtvrtek 14. září 2023 schválili rozdělení více než 100 tisíc korun pro organizátory šesti kulturních akcí.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Finance jsou poskytnuty z městského průběžného dotačního programu s názvem Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2023.

„Tento dotační program je připraven tak, aby město mohlo operativně poskytnout finanční podporu organizátorům různých kulturních a uměleckých projektů, které se ve veřejném prostoru konají v průběhu celého roku. Žádat lze v několika termínech, peníze jsou přidělovány také několikrát do roka,“ uvedla radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková. Dodala, že tentokrát bude rozděleno 102 tisíc korun mezi šest organizací:

    • Sdružení výtvarníků České republiky získá na Otevřený umělecký výtvarný salon, který se konal v létě v Mezigeneračním a dobrovolnickém centru TOTEM v Plzni, 10 tisíc korun.
    • Zapsaný spolek Ragueneau dostane 15 tisíc korun jako příspěvek na představení amatérských divadelníků s názvem O broucích a lidech, které se konalo v Divadle ALFA.
    • Sdružení přátel Zoologické a botanické zahrady města Plzně IRIS, z. s., bude poskytnuto 30 tisíc korun na Dny japonské kultury, jež se v plzeňské zoo konaly letos v květnu.
    • Zapsaný spolek Talentárium dostane podporu ve výši 15 tisíc korun na představení Roztanči se. Konalo se v červnu v KD Šeříková a svůj um tam předvedli malí i velcí členové taneční skupiny Paprsek.
    • Západočeské muzeum v Plzni získá 12 tisíc korun na letní tvořivé dílny Muzea loutek.
    • Církevní gymnázium Plzeň dostane 20 tisíc korun na projekt s názvem Koncert na kolečkách v ulicích Plzně. Studenti gymnázia připravují na říjen benefiční akci na podporu unikátních varhan z kostela ve Šťáhlavech, při níž budou hrát a zpívat v pronajatém historickém autobusu.

Příjemce dotací navrhuje Kulturní komise RMP, schvalují je členové rady města, příp. i zastupitelé. Letos je v programu Mikrograntů na podporu kulturních a uměleckých projektů vyčleněno půl milionu korun.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka