Dotace z oblasti prevence kriminality mají v Plzni podpořit i nový parkour park

Rada města Plzně se zabývala rozdělením dotací z oblasti prevence kriminality, a to na několik záměrů v celkové výši téměř 300 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jedná se o podporu projektu Čistý podchod, při němž osoby závislé na návykových látkách pomáhají s úklidem pochodu u Centrálního autobusového nádraží v Plzni, o projekt zaměřený na prevenci šíření pohlavně přenosných chorob, o podporu Otevřeného klubu pro děti Balón, o projekt na vybudování parkourového parku, o dotaci na krizovou intervenci pro školy a další. Většinu žádostí ještě musí schválit zastupitelé. 

„Zajímavým projektem, kterému dnes rada odsouhlasila dotaci 30 tisíc korun, je Parkour park z palet. Cílem je vybudovat první parkourové hřiště v Plzni, které umožní nácvik parkouru a freeruningu v bezpečném prostředí, obsahovat bude řadu cvičebních prvků a zpřístupní tento sport nejen uživatelům sociálních služeb realizovaných zájmovým sdružením PONTON, jež za projektem stojí,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký. 

Autoři projektu chtějí využít prostor pod Rooseveltovým mostem, který je krytý před deštěm a v areálu sídlí základní škola a Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Pixla a sdružení PONTON. Hřiště bude ve všední dny volně přístupné od 14 do 19 hodin, v době letních prázdnin od 11 do 19 hodin. Základním stavebním materiálem budou palety, pozinkované lešenářské tyče, staré pneumatiky od traktorů a betonové skruže. Práci na přípravě a výstavbě budou provádět uživatelé zařízení Pixla a parkouristé. Nový park bude napojen na sportovně relaxační zónu, která zde již je. Projekt vytvoří další možnosti pro děti z problematického prostředí, jak trávit volný čas v bezpečném, přístupném a dobře známém místě aktivitou, která je pro ně dostupná a atraktivní. 

Stejnou částkou, tedy 30 tisíci korunami, souhlasila rada města podpořit doučování, které funguje při Salesiánském středisku mládeže – domě dětí a mládeže Plzeň. Bezplatné doučování nabízejí dětem nejen individuální, ale i ve skupině. Dalším z podpořených projektů by měl být záměr Střediska křesťanské pomoci Plzeň nazvaný Člověk je tam, kde si pověsí klobouk, jehož cílem je pořídit materiál pro pracovní terapii klientů Terapeutické komunity Vršíček. Terapeutická komunita Vršíček je pobytové zařízení pro osoby, které se rozhodly řešit problém závislosti na návykových látkách prostřednictvím intenzivního skupinového a individuálního programu. Kapacitu má 15 lůžek, délka pobytu v komunitě je přibližně rok, přičemž klienti mají různé formy terapií, mimo jiné i pracovní v dílně s dřevoobráběcími stroji. 


Podpora projektů se pohybuje v částkách od 10 tisíc do 30 tisíc korun. 


Mezi žadateli, jimž byla schválena či odsouhlasena dotace, jsou: 


ARTEDA z.s. – projekt Program OPAK (30 tisíc korun) 

POINT 14 – Čistý podchod (10 tisíc korun) 

POINT 14 – Prevence šíření pohlavně přenosných chorob (10 tisíc korun)

Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň – Doučování (30 tisíc korun)

Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň – Otevřený klub pro děti Balón (20 tisíc korun)

Středisko křesťanské pomoci Plzeň – Člověk je tam, kde si pověsí klobouk (30 tisíc korun)

Duha Kopretina Plzeň – KOPRETINA 2016 (30 tisíc korun)

Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy – Krizová intervence pro školy (24 500 korun)

PONTON z. s. – Parkour park z palet (30 tisíc korun)

PONTON z. s. – Bezpečný svět dětí (23 500 korun)

PONTON z. s. – Mluvíme spolu (30 tisíc korun)

Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM z. s. – LÁVKY (30 tisíc korun) 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka