Doubraveckým dětem nadělila škola pod stromeček nové hřiště

22. základní škola Plzeň otevřela ve čtvrtek 14. prosince ve svém sportovním areálu nové dětské hřiště.

Jarní servisní akce AUTO CB

Předvánoční dárek v podobě nové hrací plochy s lezeckou stěnou, hrazdou, kladinou nebo lanovým mostem nadělila nejen všem svým žákům, ale i ostatním aktivním dětem z města. Na výstavbu hřiště přispěla plzeňské škole 150 tisíci korunami Nadace ČEZ.

Se stavbou dětské hrací plochy začala 22. základní škola v Plzni koncem letošního června odstraněním vrchní zeminy, po kterém následovalo zabetonování herních prvků a vytvoření bezpečných dopadových ploch u každého z nich. „Naše škola má již delší dobu krásný sportovní areál pro míčové hry, atletické disciplíny nebo také stolní tenis. Dosud nám však chybělo hřiště pro menší děti, které by se na něm mohly vyřádit o přestávkách mezi vyučováním a hlavně v průběhu školní družiny. Vhodné místo jsme pro něj v našem areálu brzy našli, chyběly nám však finance na jeho výstavbu, a až díky významné pomoci od Nadace ČEZ jsme mohli celý projekt zrealizovat,“ uvedla ředitelka 22. základní školy Plzeň, Na Dlouhých 49, p.o. Božena Světlíková. 

Deset dní před Štědrým večerem tak mohla škola nové dětské hřiště slavnostně otevřít. Nechybí na něm například trojhrazda, kladina, lanový most, prolézačky nebo lezecká stěna. Kromě dětí ze školy, školní družiny a dalších zájmových a sportovních uskupení využívajících areál školy, bude v odpoledních hodinách přístupné i všem ostatním malým zájemcům z města a okolí. Celkové náklady na vznik nového Oranžového hřiště v Plzni se vyšplhaly na 160 tisíc korun, 150 tisíc pokryl příspěvek Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat dětská a sportovní hřiště již od svého založení v roce 2002. Letos o prázdninách otevřela již 400. takto podpořené Oranžové hřiště. „Od samého začátku se setkáváme s velkým zájmem měst, obcí i škol po celé republice o výstavbu sportovních i hracích ploch, které jsou tolik potřebné pro aktivní trávení volného času dětí i dospělých. Z nového hřiště se teď mohou těšit i děti z Plzně i jejího okolí,“ řekla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka