Doubravka tiskne ochranné štíty pro volby

Čtvrtý plzeňský obvod se po jarním šití roušek pustil do výroby ochranných štítů. Dvě 3D tiskárny jich pomohou vyrobit desítky týdně.

Cílená propagace v Plzni

V době druhé vlny pandemie je využijí jak zaměstnanci úřadu, tak lidé z komisí v krajských a senátních volbách.

„Letos na jaře jsme využili grantového titulu Nadace ČEZ na boj s koronavirem a požádali jsme o pořízení dvou 3D tiskáren na výrobu ochranných štítů na obličej. Ty jsou primárně určeny pro zaměstnance sociálního odboru a také pro členy volebních komisí v podzimních volbách. Chceme, aby se lidé cítili bezpečně, a aby byl v maximální možné míře zachován chod úřadu a průběh voleb,“ říká starosta obvodu Tomáš Soukup (ANO).

Společnost ČEZ uhradila nákup 3D tiskáren za celkem 50 tisíc korun v plné částce. Součástí balíčku byly náplně, které stačí na výrobu 800 kusů štítů. Na držáky se vzápětí už jen připevní plexisklo, které úřad nakoupil z vlastních zdrojů. Výroba jednoho štítu trvá zhruba čtyři hodiny.

3D tiskárny obstarává pracovník Správy informačních technologií města Plzně, který se v rámci své pracovní náplně běžně stará o chod informačních technologií Úřadu Městského obvodu Plzeň 4. Kromě štítů umí zařízení vyrobit i menší součástky pro drobné opravy v rámci úřadu.

„Na jaře jsme svépomocí ušili tisícovky roušek, které jsme rozdali lidem bojujícím proti koronaviru v první linii. Jsme rádi, že roušek nyní máme dostatek a můžeme je nově doplnit také o ochranné štíty. Uplatnění najdou například při volbách, kde každý člen volební komise od nás dostane respirátor. Pokud by mu nestačil, může vlastní ochranu znásobit ještě naším štítem,“ říká místostarosta Zdeněk Mádr (ODS).

Kombinace respirátoru a štítu zajišťuje maximální možnou ochranu. Respirátor se štítem využívají například lékaři a zdravotní personál, který se stará o pacienty s covid-19.

Ochranné štíty již na jaře používaly například ředitelky a učitelky v mateřinkách, nyní o ně mají zájem i neziskové organizace působící v sociální oblasti. I těmto organizacím Městský obvod Plzeň 4 štíty postupně nabídne. Doubravecká radnice počítá s tím, že 3D tiskárny poté, co splní svůj hlavní účel, věnuje technickým školám pro studijní účely.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka