Doubravka vyhlašuje 3. ročník participativního rozpočtu Rozhodněte sami

Už potřetí mohou lidé podávat své nápady na vylepšení čtvrtého plzeňského obvodu. Týkat se mohou využití veřejného prostoru, sportovních i společenských akcí.

Cílená propagace v Plzni

Pomocí návrhů je možné řešit například vybudování dětského hřiště, lávky nebo zastřešeného odpočinkového místa či vyhlídky. Podmínkou podání návrhu je dosažení plnoletosti. Nápad se musí také týkat území čtvrtého plzeňského obvodu. Podávat náměty je možné po celý měsíc září a říjen. Do konce roku radnice Čtyřky návrhy posoudí a vybere ty, které by bylo možné realizovat. Během března příštího roku pak sami lidé odhlasují, jaké tři nápady považují za nejlepší. Od dubna příštího roku se návrhy budou moci postupně zrealizovat. Čtyřka vyčlenila celkem 1,5 milionu korun. 

Návrhy mohou posílat nejen obyvatelé Čtyřky, ale také ti, kteří zde studují, pracují nebo podnikají. Podněty samozřejmě mohou podávat také lidé, kteří sem přijíždějí například trávit volný čas. „Těšíme se na kreativní návrhy, které mohou být opravdu různorodé. Jediné, co bych chtěl zdůraznit je, že podnět musí být veřejně prospěšný, musí se realizovat na pozemku města a náklady nesmí přesáhnout vyčleněnou částku,“ upřesňuje místostarosta MO Plzeň 4 Ing. Jan Kakeš. Návrhy mohou lidé posílat pomocí webové stránky rozhodnetesami.cz/plzen4. Další možností je vyplnit formulář přímo v budově Úřadu městského obvodu Plzeň 4, případně je možné si formulář vyzvednout a poté jej vyplnit a poslat poštou na adresu úřadu nebo e-mailem na postaumo4@plzen.eu. 

„V oblasti participace jsme v Plzni průkopníky a jsme rádi, že se do ní zapojuje čím dál tím více lidí. Obyvatelé našeho obvodu sami vědí, co potřebují k tomu, aby se jim tu dobře žilo. I když všechny náměty nemůžeme zrealizovat, některé z nich se pro nás mohou stát inspirací,“ vyzdvihuje výhody participace starosta čtvrtého plzeňského obvodu Tomáš Soukup. 

V rámci uplynulých dvou ročníků čtvrtý plzeňský obvod zrealizoval například alej pod Chlumem, workoutové hřiště nebo psí loučku. Nyní probíhá projektová příprava pumptracku, který byl měl být vybudován v Psovském údolí, v blízkosti železničního tunelu.  

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka