Doubravka zažije velkolepý historický Templářský víkend

Templářský víkend je jeden z největších historických festivalů svého druhu v Evropě a rozsahem největší v České republice.

Cílená propagace v Plzni

Ve velkolepé rekonstrukci bitvy, sestavené dle historických pramenů, se utká několik set šermířů a několik desítek koní. Celá akce proběhne v termínu od 26. do 28. srpna 2022 v prostorách louky u sv. Jiří v Plzni, a to díky velké podpoře Městského obvodu Plzeň 4 a Římskokatolické farnosti Plzeň – Lobzy.

„Jedním z největších zážitků, který pro naše návštěvníky připravujeme, je možnost si na vlastní kůži okusit, jaké to je, stát na bitevním poli, když se na vás řítí 65 koní těžké kavalérie následované několika sty šermíři, při inscenovaném útoku na diváky,“ řekl Milan Michael Štrunc, předseda pořádajícího Spolku scénického šermu Militaris Templi.

Po slavnostním zahájení akce, v pátek 26. srpna v 15:30, proběhne scénické vystoupení, v jehož průběhu bude popraven starosta Městského obvodu Plzeň 4 Doubravka, Tomáš Soukup. Brány celého areálu se pro diváky otevřou v 15:00. V areálu si budou moci návštěvníci projít a zblízka prohlédnout dobové vojenské ležení včetně ukázek řemesel, ubytování rytířů, vybavení vojenského i civilního charakteru, táborovou kapli a navštívit pravou arabskou potulnou čajovnu. Před opevněním tábora si budou moci zakoupit výrobky na dobovém tržišti, projít se po bitevním poli a zblízka si prohlédnout brány Akkonu.

V hlavní části areálu si pak užijí večerní koncerty, šermířská vystoupení a jistě rádi uvítají i bohatý sortiment občerstvení. Na návštěvníky čeká bitva, kde se o osud Akkonu (datováno na 1291) utká armáda Mamlúků se zástupci obránců Akkonu. Do srdcí obránců vnese strach těžký obléhací stroj Trebuchet ovládaný Mamlúky. Celým příběhem návštěvníky provede velmistr templářského řádu Vilém z Beaujeu, jemuž  svůj nezaměnitelný hlas propůjčí plzeňský herec Přemysl Kubišta. Tato velkolepá bitva proběhne v sobotu 27. srpna od 15:00 a následně bude v příběhu pokračovat od 21:30.

Dále návštěvníky jistě potěší mystická páteční fireshow v podání skupiny Hellfire a koncert Daniela Hůlky. V sobotu se mohou kromě bitev těšit na koncert skupiny Cocotte Minute a v neděli shlédnout velký plně kontaktní šermířský turnaj o Zlatou drátěnku. Celou akci uzavře svojí skvělou hudboučeská bigbítová legenda Brutus.

Doprovodný program nabídne scénu Cesta časem zaměřenou na ukázky šermu, výstroje a výzbrojei z jiných období než z přelomu 13. a 14. století. Dalšími body programu budou show s koňmi, školička šermu, katovna, dobová hudba, tanec, alchymista, lukostřelba, ukázky těžkého obléhacího stroje Trebuchet a mnoho dalšího.

V rámci doprovodného programu diváci budou moci také shlédnout ukázky plně kontaktního boje šermířů, ne nepodobné známému bojovému sportu MMA. Mezi příznivci kontaktního šermuje tento sport znám pod zkratkou HMB - Medieval Historical Battle. Část výtěžku bude po skončení akce věnována na dobročinné účely, a to nejen rodině Davida Hodana, skvělého muže, který i přes nepřízeň osudu, který ho upoutal na invalidní lůžko a permanentní plicní ventilaci, neztrácí radost ze života a svůj nezaměnitelný humor.

Denní program Templářský víkend 2022 je k dispozici na:https://www.militaristempli.cz/templarsky-vikend/program/

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka